Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.05.2023. 10:09

Spacetop 

VIDEO: Prvi AR laptop bez zaslona na svijetu

Spacetop laptop dolazi s AR naočalama i omogućuje vam da u ruksaku nosite 100-inčni zaslon u proširenoj stvarnosti.

VIDEO: Prvi AR laptop bez zaslona na svijetu

Prijenosna računala su postala posebno popularna u posljednjih nekoliko godina, kada su vam omogućila rad na daljinu, odnosno da posao nosite sa sobom bilo gdje u svijetu. No većina tih "digitalnih nomada" se suočava s jednim problemom, malim zaslonom koji je glavni nedostatak u odnosu na rad u uredu, gdje na raspolaganju imaju veliki monitor, ili čak dva ili tri povezana zaslona.

st3

Izraelska tvrtka Sightful vjeruje da ovaj problem može riješiti svojim prijenosnikom po nazivu Spacetop, koji umjesto zaslona koristi AR naočale koje će vam projicirati do 100 inča (254 cm) ekrana na bilo koje okruženje u kojem radite, čime se uz pomoć dva sićušna zaslona od 1080p na staklima naočala ​​stvara iluzija punog 2K zaslona, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Korištenjem tvrtkinog operativnog sustava po nazivu Spacetop OS, laptop će omogućiti da više prozora bude otvoreno jedan pored drugog na virtualnom "Canvas" zaslonu koji  eliminira potrebu za više prozora postavljenih jedan na drugi, kao što je slučaj na tradicionalnom zaslonu prijenosnog računala.

st2

Budući da zaslon može vidjeti samo korisnik i nitko drugi, Spacetop također nudi novu razinu privatnosti tijekom rada u javnim prostorima, čak i kada su skučeni poput sjedala u zrakoplovu ili autobusu. Osim toga, budući da su naočale prozirne, nema rizika da propustite što se događa u svijetu oko vas dok koristite sustav. 

Što se tiče specifikacija, Spacetop će koristiti Qualcomm Snapdragon 865 čipset koji sadrži Adreno 650 GPU. Ova kombinacija se obično koristi za pogon mobilnih telefona, što ima smisla s obzirom da se Spacetop OS temelji na varijanti Androida otvorenog koda. Imat će 8 GB memorije i 256 GB ugrađene pohrane, Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.1 povezivost i dvije USB-C utičnice, od kojih se jedna može koristiti za punjenje baterije laptopa od 0 do 80% u manje od dva sata. 

Kombinacija laptopa i naočala teži 1,5 kg, a dolazi u dimenzijama od 4 cm visine, 26,6 cm širine i 24,9 cm dubinu. Naočale imaju ugrađene slušalice, a kako se spremaju u prijenosnik možete vidjeti u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sightful Spacetop
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->