Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prepilili brod po pola i ubacili komad od 30 metara
Članak
Objavljeno: 28.01.2014. 16:22

Timelapse 

VIDEO: Prepilili brod po pola i ubacili komad od 30 metara

Timelapse video fantastičnog inženjerskog poduhvata nadogradnje broda.

VIDEO: Prepilili brod po pola i ubacili komad od 30 metara

U njemačkom brodogradilištu Blohm + Voss u Hamburgu, izveden je zanimljiv inženjerski pothvat nadogradnje kakvu baš ne biste očekivali u brodogradnji velikih luksuznih brodova za krstarenje, mada takvi radovi nisu neuobičajeni kod popravaka teretnjaka čak i u našim brodogradilištima.

Naime, kao što to možete vidjeti u "timelapse" videu dolje, brodograditelji su doslovce prepilili čitav brod Balmoral po pola, razmaknuli dijelove i potom između njih ubacili novu sekciju dužine od 30 metara.

Nakon toga ubačeni komad je spojen i zavaren s oba dijela broda, ispoliran i obojan da se uopće ne primjećuje "vandalistički" pristup njemačkih inženjera, koji tvrde da ovime nimalo nije narušena sama struktura broda.

Brod je u vlasništvu tvrtke Fred Olsen Cruise Lines, a izgrađen je 1988., te bi mu ovo proširenje trebalo udahnuti novi život.

Za snimanje timelapse videa angažirana je tvrtka MK Timelapse, koja je napravila doista impresivan film jednog od najluđih inženjerskih poduhvata koje smo imali prilike vidjeti.

Biste li krenuli na krstarenje brodom za koji znate da je bio prepiljen na pola?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->