Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.05.2023. 10:54

Sony 

Video: Xperia 1 V je novi telefon za fotografe i vlogere

Sony lansira telefon sa novim Exmor T for Mobile senzorom slike i prvim pravim objektivom s optičkim zumom.

Video: Xperia 1 V je novi telefon za fotografe i vlogere

Sony je predstavio novi pametni telefon Xperia 1 V, opremljen novorazvijenim naslaganim (stacked) CMOS senzorom slike s 2-slojnim Ransistor Pixelom sa stražnjim osvjetljenjem (BSI), a u njega su ugradili značajke namijenjene kreatorima sadržaja koje se nalaze u kamerama Alpha serije.

Xperia 1 V ima novi senzor slike nazvan "Exmor T for Mobile" dizajniran da bude brži i radi bolje s računalnim (AI) fotografijama, dok nudi približno dvostruke performanse pri slabom osvjetljenju od Xperia 1 IV uređaja.

Obzirom da se radio o flagship uređaju, nimalo ne čudi što radi na pogon Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 Mobile Platform čipseta, dok za uživanje u slici koristi 6,5-inčni 4K 120Hz OLED HDR zaslon, a baterija od 5000 mAh mu omogućuje do 20 sati kontinuirane 4K reprodukcije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Uz to, objektiv s optičkim zumom od 85-125 mm (F2.3-F2.8) omogućuje snimanje svijetlih portreta s malim izobličenjem.

"S-Cinetone, dizajniran za kinematografe, prilagođen je i instaliran za mobitel. Budući da se tekstura ljudske kože može lijepo izraziti prilikom snimanja, moguće je snimiti dojmljivu kinematografsku sliku kakva jest, bez stupnjevanja boja. Osim toga, novi senzor ima približno tri puta veću razinu signala zasićenja u usporedbi s konvencionalnim senzorom, a jedinstvena obrada kvalitete slike potiskuje šum koji se obično pojavljuje u tamnim scenama, što rezultira prekrasnim slikama mekih boja", navodi Sony u svojem priopćenju.

Xperia 1 V

Xperia 1 V ima mnoštvo funkcija, uključujući značajku unaprijed postavljene boje kao što je Creative Look, koji se također nalazi u kamerama serije Alpha, i AF (automatski fokus) u stvarnom vremenu visokih performansi. ​ Unaprijed su postavljene različite postavke boja, poput šarenog cvijeća i čistog plavog neba ili stvaranja meke, prozirne završne obrade. Xperia Real-time Eye AF i Real-time tracking visokih performansi omogućuju snimanje s fokusom na oči osobe ili određenog subjekta. S AI dubinom koja analizira informacije o udaljenosti, čak se i udaljeni subjekti mogu jasno fokusirati. Uz to, dostupno je i brzo kontinuirano snimanje do 30 sličica u sekundi s AF/AE praćenjem.

Xperia 1 V 4

Kao što smo naveli, uređaj je osim fotografima posebno namijenjen i vlogerima, pa Sony kaže: "Xperia 1 V zadovoljava sve potrebe kreatora s postavkom Product Showcase, koja je popularna funkcija u Sonyjevoj VLOGCAM seriji i pomiče fokus s kamere na proizvod, umjesto na lice recenzenta, tijekom snimanja. Uz to, novi mikrofon s prioritetom glasa postavljen je blizu stražnje kamere. ​ Čak i kada se nalazite na užurbanoj vanjskoj lokaciji, glas kreatora je jasno snimljen, tako da je lak prijelaz sa snimanja na distribuciju videa. Kada izvodite YouTube live stream putem funkcije video snimanja 'Videography Pro', chatovi gledatelja mogu se istovremeno gledati u odjeljku za komentare, što omogućuje neposrednu interakciju s gledateljima u stvarnom vremenu. Korisničko sučelje također podržava okomito snimanje, tako da možete snimati sadržaj u bilo kojoj orijentaciji, okomito ili vodoravno".

Xperia 1 V 3

Pored svega toga, Sony tvrdi da je ovaj uređaj i vrlo moćan u gamingu. "Funkcija pomoći u igri 'Game Enhancer' pruža vizualnu i slušnu podršku igračima. ​ Osim jednostavnog igranja, igrači također mogu uživo streamati svoje igranje na YouTube", ističe Sony.

Xperia 1 V bit će dostupna za predbilježbu 11. svibnja 2023. po cijeni od približno 1.399,99 USD s prvim isporukama kupcima 28. srpnja 2023.

Više detalja i detaljne specifikacije možete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony Xperia 1 V
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->