Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.05.2023. 14:05

MediaTek 

VIDEO: Novi Dimensity čip dolazi na gaming telefone

Mediatek ima spreman odgovor na Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 procesor koji se može naći na mnogim gaming telefonima.

VIDEO: Novi Dimensity čip dolazi na gaming telefone

Mediatek je predstavio novi procesor Dimensity 9200+, odnosno sistem na čipu s poboljšanjima koja će posebno doći do izražaja u igrama. Čip dolazi s većim brzinama takta od 3,35 GHz, tri Cortex-A715 jezgre od 3 GHz i četiri Cortex-A510 učinkovite jezgre od 2 GHz.

Pored toga, Mediatek navodi da je pojačao Immortalis-G715grafiku za 17 posto, što bi trebalo povećati glatkoću u igranju najzahtjevnijih igara koje su prije bile na samoj granici igrivosti.

Dimensity 9200+ 2

Pored toga poboljšanja dolaze i u drugim gaming značajkama, uključujući ray tracing, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dimensity 9200+ je izrađen najnovijim TSMC-ovim4-nanometarskim procesom proizvodnje i trebao bi pružiti produženo trajanje baterije telefona i omogućiti tanje uređaje koji će se manje grijati.

Nadalje, tu su i dalje podrška za WiFi 7, AI procesorska jedinica i procesor signala slike.

Dimensity 9200+ 3

MediaTek nije rekao u kojim će telefonima novi čip debitirati, no kaže kako očekuje da će prvi Dimensity 9200+ telefoni biti lansirani kasnije ovog mjeseca.

Ako ste korisnik koji puno vremena na mobitelu provodi u igranju zahtjevnih mobilnih igara, Dimensity 9200+ telefoni bi vam mogli postati jako zanimljivi kod kupnje idućeg uređaja kao alternativa uređajima s Qualcommovim procesorima, posebice ako će biti konkurentni i po cijenama.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Mediatek Dimensity 9200+
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->