Nalazite se
  • Pop Tech
  • Punjač koji puni električne aute s pola megavata
Članak
Objavljeno: 16.11.2023. 10:21

ChargePoint 

Punjač koji puni električne aute s pola megavata

Nova punionica tvrtke ChargePoint može isporučiti do 500 kW no samo jedan auto to može podnijeti. Pogodite koji.

Punjač koji puni električne aute s pola megavata

Američka tvrtka ChargePoint, pružatelj rješenja za punjenje električnih vozila, najavila je prvu veliku implementaciju svoje nove platforme za brzo punjenje Express Plus PowerLink 2000 DC.

Sustav Power Link, koji može isporučiti brzine punjenja do 500 kW, debitira u Mercedes-Benz HPC NA postajama za punjenje u Sjevernoj Americi.

mb

"Uvođenjem Express Plus Power Link 2000, ChargePoint postavlja novi standard nudeći kontinuirano, ultra brzo punjenje za sve vozače električnih vozila", rekao je Rick Wilmer, COO ChargePointa. “Čestitamo Mercedes-Benzu na lansiranju njihove HPC NA mreže i veselimo se povećanju dostupnosti brzog, pouzdanog javnog DC punjenja na sjevernoameričkim cestama.”

Express Plus je modularna DC platforma za brzo punjenje. Arhitektura se temelji na blokovima napajanja, koji zauzvrat sadrže do pet modula napajanja kako bi se postigla željena specifikacija punjenja.

Power Blocks isporučuju snagu koja se može dinamički dijeliti između Power Link stanica za punjenje, koje su stvarne jedinice koje se priključuju na vozilo. S kabelima hlađenim tekućinom s hardverom dizajniranim i testiranim za pružanje pouzdanog iskustva punjenja, ove stanice mogu istovremeno puniti dva vozila istovremeno, pri stalnim velikim brzinama do 500 kW.

nevera

Zanimljivo je da mogućnost punjenja snagom do pola megavata trenutno može podnijeti samo jedan električni automobil u svijetu i to hrvatski Rimac Nevera, kako se nedavno pohvalio i sam Mate Rimac na Facebooku.

Bilo bi nam zanimljivo vidjeti da Mate Rimac i ekipa skoknu do Mercedesove postaje u Sandy Springsu u Georgiji i pokažu nam kako se Nevera puni na 500 kW, čime će si pridružiti još jedan svjetski rekord kao prvi električni auto s punjenjem na pola megavata.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ChargePoint
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->