Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi let letećeg sportskog auta
Članak
Objavljeno: 10.11.2023. 12:15

Samson Sky 

VIDEO: Prvi let letećeg sportskog auta

Switchblade auto se rasklapa u avion s dva sjedala koji može razviti brzinu od 320 km/h u zraku.

VIDEO: Prvi let letećeg sportskog auta

Tvrtka Samson Sky je nakon 14 godina razvoja napokon održala prvi let sa svojim sportskim letećim automobilom Switchblade.

U osnovi se radi o automobilu na tri kotača sa sklopljenim krilima koji ima dozvolu za cestovnu vožnju i može voziti 200 km/h, no kada se krila na pritisak gumba rasklope postaje letjelica koja zrakom može prevoziti dva putnika brzinom od 320 km/h.

Prvi letni test je održan u zračnoj luci Grant Country u Moses Lakeu, Washington, pri čemu je Switchblade doletio do visine od 150 m i nakon kratkog kruženja sigurno sletio na pistu 6 minuta kasnije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Samson Sky kaže da je zaprimio oko 2.300 rezervacija iz 57 različitih država za Switchblade, a zainteresirani kupci će ga platiti 170.000 američkih dolara.

Switchblade koristi hibridno napajanje koje radi 91-oktanskom plinu i osigurava do 805 km dometa s punim spremnikom goriva od 125 litara.

Obzirom da se ne radi o letjelici s vertikalnim uzlijetanjem, treba mu pista dužine od 335 metara, a to naravno isključuje mogućnost da ga parkirajte u svojoj ulici ispred kuće.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samson Sky
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->