Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.09.2023. 10:41

Zadar 

Ulazimo u drugi dan Infobip Shift konferencije

Shift nije više isključivo konferencija za programere s brojnim predavanjima koja nisu usmjerena samo na developere.

Ulazimo u drugi dan Infobip Shift konferencije

Iako je i dalje fokus na programerima i njihovim iskustvima u poslovnom te developerskom svijetu, Shift je ove godine pripremio niz panela, predavanja i radionica koje su zainteresirale i one koji to nisu.

Tako se na prvom danu, uz zanimljivu priču oca FPS igara Johna Romera o razvoju Dooma, moglo čuti i o brojnim drugim temama, a poseban je naglasak bio na startup sceni, razvoju startup tvrtki i poduzetništvu.

John Romero, kreator videoigre DOOM

Na prikladno nazvanom Startup stageu smo tako u ponedjeljak slušali CTO-a hrvatske tvrtke Sofascore o njihovim iskustvima – od samih početaka i detalja kako oni obavljaju svoj posao iza kulisa do ideja i planova za budućnost (kao i odgovor na pitanje tko je bolji – Messi ili Ronaldo).

Zanimljivo je bilo i predavanje „Wellbeing for Performance: Through a Startup Lens“ gdje su CEO i zaposlenici britanske tvrtke Founders Taboo dijelili svoje priče o tome kako je rad i pokretanje u startupu negativno utjecalo na njihovo mentalno zdravlje te o važnosti mentalnog zdravlja tijekom razvoja startup tvrtki od samih početaka do potencijalnog cash-outa.

Ivan Burazin, osnivač Shift konferencije i Daytona Startupa

Dakako, tu je bilo i raznih predavanja namijenjenih isključivo programerima – s razlogom je Shift „developer conference“.

„Developer Productivity – DIY (with ChatGPT) or How I Learned to Stop Worrying and Love the AI“ je bila radionica/predavanje na kojem je njen voditelj Baruch Sadogursky na bini pokazivao kako povećati produktivnost programera uz pomoć ChatGPT-a. Posebna zanimljivost toga jest što je to pokazivao u stvarnom vremenu, a ne uz pomoć unaprijed pripremljenih slajdova ne nekoj prezentaciji.

Infobip Shift konferencija (3)

U utorak – drugom danu Infobip Shift konferencije – čekaju nas jednako zanimljiva predavanja. „Why do Peacocks Have Tails – Creating Engaging Chatbot Experiences in the Era of Gen AI“ i „Shift Left, Add it to the Pile? How to Keep Developers Productive and Happy“ samo su neka od predavanja za koje ne sumnjamo da će privući pozornost mnogih posjetitelja i stvoriti gužvu kod bina na kojima se ta predavanja održavaju. Čest je to bio slučaj s mnogim predavanjima na prvom danu konferencije.

Sve naše dojmove s Infobip Shift konferencije, kao i intervju s legendarnim ocem FPS igara Johnom Romerom, pročitajte u tiskanom izdanju časopisa VIDI za mjesec listopad.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Infobip Shift
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->