Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.09.2023. 12:53

Ivan Burazin

Bivši član uprave Infobipa pokrenuo Daytonu

Daytona je startup koji poduzećima nudi sigurnu i fleksibilnu alternativu za platformu GitHub Codespaces

Bivši član uprave Infobipa pokrenuo Daytonu

Ivan Burazin, bivši Chief Developer Experience Officer tvrtke Infobip je suosnivač i glavni izvršni direktor Daytone, inovativne razvojne platforme za koju tvrde da nudi sigurna i skalabilna razvojna okruženja za ubrzanje razvoja u tvrtkama.

Iz Daytone navode da je prilagodljiva za pokretanje bilo gdje i susreće razvojne inženjere tamo gdje jesu, eliminirajući nepotrebne barijere učenja.

Osnivači tvrtke Daytona su originalni članovi tima iz Codeanywhere-a, pa su se Burazinu priključili i Vedran Jukić kao suosnivač i glavni tehnički direktor te Goran Draganić kao glavni arhitekt i suosnivač.

Ivan Full Res 1

Lansiranjem Daytone, poduzećima je sada na raspolaganju sigurna i fleksibilna alternativa GitHub Codespaces-u za upravljanje razvojnim okruženjima. Stvorena od strane iskusnog tima iza Codeanywhere-a – pionira cloud IDE-a (hrv. Integrirano razvojno okruženje), Daytona nudi samostalno upravljana razvojna okruženja, posebno prilagođena zahtjevima velikih organizacija i reguliranih poduzeća.

Izazovi s postojećim razvojnim okruženjima u računalnom oblaku

Iako postojeća rješenja za razvojna okruženja u oblaku poboljšavaju iskustvo razvojnih inženjera, ipak ne uspijevaju zadovoljiti mnoge zahtjeve poduzeća vezano za sigurnost, fleksibilnost i samostalno upravljanje. Do sada, tvrtke poput Uber-a, Shopify-a, LinkedIn-a, Eventbrite-a i drugih suočavale su se s strogim sigurnosnim i efikasnosnim zahtjevima bez odgovarajućih rješenja. Često su bile prisiljene samostalno razvijati prilagođena rješenja. Daytona premošćuje taj jaz nudeći organizacijama kontrolu nad njihovim razvojnim okruženjima, bilo na lokaciji ili u oblaku.

Razvojna okruženja dizajnirana prema potrebama tvrtki

Navode da je Daytona je od samog početka dizajnirana s potrebama tvrtki na umu, osiguravajući da poslovanje nije ograničeno na specifične alate ili dobavljače. Integrira se s postojećim sustavima i kompatibilna je s širokim spektrom platformi kao i alata za upravljanje izvornim kodom. Daytona nudi granularne kontrole pristupa, napredne sigurnosne značajke i mogućnost rada u hibridnim i multi-cloud okruženjima.

Zamah među elitnim poduzećima

Prije službenog pokretanja, Daytona je već privukla pažnju i poslovanje kupaca iz industrija poput zrakoplovstva, bankarstva i telekomunikacija. Značajno, nekoliko tih kupaca se nalazi na cijenjenom popisu Fortune 500, naglašavajući kritičnu potrebu za razvojnim okruženjima koje nude standardizaciju i pouzdano iskustvo developera.

"Daytona omogućuje tvrtkama da povećaju produktivnost i ubrzaju inovacije, uz očuvanje sigurnosti i kontrole ključne za njihov uspjeh,” izjavio je Ivan Burazin, CEO Daytone. “Uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za standardizirana razvojna okruženja koje osnažuje poduzeća da optimiziraju svoj razvojni ciklus.”

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->