Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.09.2023. 16:25

ExpandTheRoom

Infinum preuzeo američku agenciju ETR

Jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, Infinum, preuzela je kreativnu digitalnu agenciju sa sjedištem u New Yorku

Infinum preuzeo američku agenciju ETR

Domaći nagrađivani tehnološki kolektiv, čiji su klijenti, između ostalih, Philips, KPMG, Porsche i Warner Brothers, ovim potezom širi svoj doseg u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi odgovorio na rastuću potražnju u području strateške digitalne transformacije.

Infinum trenutno posluje iz osam ureda u Europi i SAD-u, zapošljava oko 400 stručnjaka iz područja dizajna i razvoja digitalnih proizvoda te kontinuirano surađuje s globalnim brendovima u stvaranju inovativnih rješenja za različite sektore uključujući automobilsku industriju, financije, zdravstvo i retail.

„Glavna motivacija za akviziciju je uspostaviti jaču prisutnost u Sjedinjenim Državama. Postojeći ured u New Yorku već ostvaruje odlične rezultate na najvećem tržištu za digitalne usluge na svijetu, a uz pojačanja iz ETR-a moći ćemo svoje poslovanje podići na višu razinu. Ponosni smo što možemo izraziti dobrodošlicu iskusnom i stručnom timu koji iza sebe ima snažnu bazu klijenata kao što su Citibank, ESPN, Reuters, Business Insider i Honda. Vjerujem da ćemo na ovaj način postojećim klijentima osigurati još kvalitetniju uslugu, a uz veći team u US-u lakše dolaziti i do novih klijenata“, rekao je Nikola Kapraljević, CEO Infinuma.

2F9A1863

Infinumova akvizicija financirana je kombinacijom vlastitih sredstava i kredita EBRD-a. Odobreni kreditni okvir iznosi 10,8 milijuna eura, a sredstva će se koristiti za ovu i buduće strateške akvizicije. Ovo predstavlja značajno novo poglavlje u rastu kompanije i još snažniji pristup najvećem svjetskom tržištu za digitalne usluge.

Ovom akvizicijom Infinumovi konsolidirani prihodi rastu za nešto više od 20% u odnosu na prethodnu godinu te će u 2023. iznositi oko 29 milijuna eura.

Razgovarali smo s James Coleom, CEO-om preuzete agencije ExpandTheRoom i pitali ga zašto je odabrao Infinum, a ne američkog ili kanadskog partnera: „Konstantno svjedočimo spajanju američkih kompanija. Europska kompanija Infinum je puno uzbudljiviji odabir. Upoznao sam Nikolu prije godinu i po dana i to je bilo to. Odmah smo 'kliknuli'“.

2F9A1887

Na upit planira li proširenje poslovanja na Europu, Cole odgovara kako nemaju takve planove za ExpandTheRoom. Bit će partner Infinumu za širenje na zapadnu obalu SAD-a, gdje je težak prodor europskim kompanijama. Infinum je već snažno prisutan na istočnoj obali, a zajedničkim snagama planiraju prodor na Zapad.

Upitali smo i planiraju li izmiješati zaposlenike kako bi bolje upoznali Infinum i lokalnu kulturu. Cole ističe kako će svih 24 zaposlenika dovesti u Hrvatsku kako bi upoznali novu krovnu kompaniju i ljepote Hrvatske, no isti neće trajno ostati. ExpandTheRoom ima snažan tim koji će ostati djelovati u SAD-u, u suradnji s Infinumovim stručnjacima.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->