Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.10.2021. 15:02

Soyuz MS-19 

VIDEO: Ruski filmaši uspješno krenuli u svemir

Soyuz-2.1a raketa povela je astronauta, glumicu i redatelja na snimanje filma na ISS.

VIDEO: Ruski filmaši uspješno krenuli u svemir

Soyuz-2.1a raketa nosač uspješno je lansirana s uzletišta Site 31 (‘Vostok’) iz kozmodroma Baikonur i u svemir je dovela kozmonauta Antona Shkaplerova koji je sa sobom poveo glumicu Yuliju Peresild i redatelja Klima Shipenka, u okviru znenstvenog i edukacijskog projekta, filma Challenge, čiji će se kadrovi snimati na Međunarodnoj svemirskoj postaji, što će biti prvo profesionalno snimanje filma u svemiru.

Prema podacima telemetrije sve faze lansiranja i odvajanja boostera i trećeg stadija rakete protekle su prema planu Soyuz MS-19 je ušao u stabilnu orbitu oko Zemlje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prema takozvanoj "brzoj šemi rendevua", letjelica stiže do ISS-a za 3 sata i 17 minuta te pristaje na ruski Rassvet modul (dok).

Nakon dolaska na ISS, posada Soyuza MS-19 susrest će se s postojećom posadom u kojoj se nalaze Oleg Novitskiy, Pyotr Dubrov, Mark Vande Hei, Shane Kimbrough, Megan MacArthur, Tomas Pesquet i Akihiko Hoshide.

Na Soyuz MS-19 letjelici se nalazi više logotipa koji obilježavaju velike obljetnice ruskog i sovjetskog svemirskog programa, uključujući 60-godišnjicu povijesnog leta Yurija Gagarina i 60-godišnjice prvog 24-satnog leta "drugog čovjeka u svemiru" Germana Titova.

Tijekom boravka filmske ekipe na ISS-u planirano je snimanje dokumentarca "iza scena", u kojem ćemo moći pratiti čitav proces snimanja filma Challenge, čime su Rusi Pretekli Amere koji su u svemir htjeli dovesti hollywoodsku ekipu s Tomom Cruiseom.

Možda će "Kruzera" poslati na Mjesec.

Vezani sadržaji
Ključne riječi film ISS lansiranje Rusi Soyuz MS-19
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->