Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Poletio prvi putnički električni zrakoplov Eviationa
Članak
Objavljeno: 02.10.2022. 12:59

Eviation 

VIDEO: Poletio prvi putnički električni zrakoplov Eviationa

Nakon dugogodišnjeg razvoja, Eviation je u kabinu zrakoplova stavio pilota koji je uspješno izveo prvi testni let.

VIDEO: Poletio prvi putnički električni zrakoplov Eviationa

Testni pilot Steve Crane napokon je letio u putničkom zrakoplovu za devet putnika, koji pokreću dva elektromotora od 640 kilovata, iz međunarodne zračne luke Grant County u Moses Lakeu.

Zrakoplov koji je nazvan "Alice u zemlji čuda", ili samo Alice, ostavio je dobar utisak na Cranea u letu. "Kad su se motori pojačali, zvučali su poput električnih kosilica za travu. A kad je avion uzletio, buka je više nalikovala zujanju nego tutnjavi", rekao je Crane.

Alice je letjela osam minuta i dosegla maksimalnu visinu od 1066 metara prije nego što je sigurno sletjela natrag u zračnu luku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Bilo je prekrasno", rekao je Crane. “Išlo je baš onako kako smo mislili. Vrlo osjetljiv, vrlo brz na gasu i omogućio je prekrasno slijetanje", izjavio je Crane o iskustvu leta električnim zrakoplovom.

Zrakoplov Alice dolazit će u različitim varijantama za prigradske, teretne i druge letove. Početni cilj Eviationa je izgraditi avion s maksimalnim doletom od 200 do 300 nautičkih milja, a maksimalni korisni teret koje će moći prevoziti iznositi će oko 1200 kg, dok će maksimalna brzina iznositi 480 km/h.

Ako će sve ići prema planu, Alice će dobiti dozvolu za komercijalni transport putnika i stići na tržište do 2027. godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ALICE Eviation
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->