Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nevera postavila 23 rekorda u jednom danu
Članak
Objavljeno: 17.05.2023. 14:56

Rimac 

VIDEO: Nevera postavila 23 rekorda u jednom danu

Hrvatski električni hiperautomobil u jednom je danu postavio 23 nova svjetska rekorda u ubrzanju i kočenju.

VIDEO: Nevera postavila 23 rekorda u jednom danu

Mate Rimac i ekipa često naglašavaju da je Rimac Nevera električni hiperautomobil koji je stvoren za obaranje rekorda.

To potvrđuje i novo testiranje u Njemačkoj, gdje je Nevera osigurala ukupno 23 neovisno potvrđena brzinska rekorda i sada drži titulu za najviše rekorda performansi oborenih u jednom danu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Glavni rekord koji je oboren je postignut na testu "0-400-0", koji se općenito smatra ultimativnim testom pravocrtnih performansi hiperautomobila te uključuje test ubrzanja, aerodinamike, najveće brzine i zaustavne moći. Nevera je sada postala neprikosnoveni prvak s novim rekordnim vremenom od 29,93 sekunde, što je preko sekunde brže od prethodnog rekordera.

rimac-nevera-sets-23-performance-records-in-a-single-day-17

Rekordi su oboreni u pogonu Automotive Testing Papenburg (ATP) u Njemačkoj korištenjem ravnih dionica od 4 km, a neovisno su ih potvrdili Dewesoft i RaceLogic. Oba verifikatora treće strane imala su timove na licu mjesta kako bi podržali aktivnosti obaranja rekorda i osigurali da je njihova oprema u savršenom radnom stanju.

1684314282-rimac_nevera_world_records_2

Tijekom svog rekordnog dana, Nevera je čak nadmašila vlastite službene specifikacije, zabilježivši ubrzanje od nule do stotke za 1,74 sekunde (u usporedbi s prijašnjih 1,85 sekundi).

Automobil je tijekom obaranja rekorda bio opremljen Michelin Cup 2 R gumama dozvoljenim za ceste na nepripremljenom asfaltu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi rekordi Rimac Nevera
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->