Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Phoenix je robot radnik s umjetnom inteligencijom
Članak
Objavljeno: 17.05.2023. 14:33

Sanctuary AI 

VIDEO: Phoenix je robot radnik s umjetnom inteligencijom

Kanadska tvrtka Sanctuary AI predstavila je šestu generaciju svojeg robota opće namjene opremljenog Carbon AI umjetnom inteligencijom.

VIDEO: Phoenix je robot radnik s umjetnom inteligencijom

Sanctuary AI, tvrtka koja ima misiju stvaranja prve na svijetu inteligencije slične ljudskoj u robotima opće namjene, najavila je veliki korak naprijed predstavljanjem svoje šeste generacije općenamjenskog robota nazvanog Phoenix.

Tvrtka kaže da je Phoenix prvi humanoidni robot opće namjene na svijetu pokretan Carbonom, pionirskim i jedinstvenim sustavom upravljanja umjetnom inteligencijom, osmišljenim kako bi Phoenixu pružio inteligenciju sličnu ljudskoj i omogućio mu obavljanje širokog spektra poslova kako bi se riješili radni izazovi koji pogađaju mnoge organizacije danas.

"Dizajnirali smo Phoenixa da bude senzorima najbogatiji i fizički najsposobniji humanoid ikada napravljen i da omogući Carbonovoj brzo rastućoj inteligenciji obavljanje najšireg mogućeg skupa radnih zadataka," rekao je Geordie Rose, suosnivač i izvršni direktor. "Vidimo budućnost u kojoj su roboti opće namjene sveprisutni kao i automobili, pomažući ljudima da obave posao koji treba obaviti, u slučajevima kada jednostavno nema dovoljno ljudi za taj posao."

Tvrtka posebno ističe njegove robotske ruke za koje kaže da su vodeće u industriji s povećanim stupnjevima slobode (ukupno 20), koje su usporedive sa spretnošću ljudske ruke i omogućuju fine manipulacije s vlastitom haptičkom tehnologijom koja oponaša osjetilo dodira, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 Što se tiče Carbon AI-ja koji ga pokreće, kažu da integrira moderne AI tehnologije za prevođenje prirodnog jezika u akciju u stvarnom svijetu, omogućuje Phoenixu da razmišlja i djeluje kako bi dovršio zadatke poput osobe, simbolički i logički razmišlja u kombinaciji s modernim velikim jezičkim modelima (LLM-ovima), koristi duboko učenje i potpomognuto učenje.

Ono što izdvaja Sanctuary AI od ostalih u industriji je njegov doslovni pristup općoj namjeni i naglasak na stvaranju tehnologije koja može obavljati fizički rad kao osoba. "Da bi bio opće namjene, robot treba biti u stanju obaviti gotovo svaki radni zadatak, onako kako biste to očekivali od osobe, u okruženju u kojem se radi", rekao je Rose. "Iako se lako fiksirati na fizičke aspekte robota, naše mišljenje je da je robot samo alat za pravu zvijezdu predstave, što je u našem slučaju naš vlastiti AI kontrolni sustav Carbon".

Biste li zaposlili Phoenixa u svojoj tvrtki?

Vezani sadržaji
Ključne riječi Phoenix Carbon AI Sanctuary AI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->