Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • VIDEO: Roboti poslužuju novinare u press centru u Pekingu
Članak
Objavljeno: 16.01.2022. 15:19

Olimpijske igre 

VIDEO: Roboti poslužuju novinare u press centru u Pekingu

Oštre protupandemijske mjere na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu uključuju robote koji zamjenjuju konobare u restoranima.

VIDEO: Roboti poslužuju novinare u press centru u Pekingu

Novinari koji su već stigli u Peking nešto više od dva tjedna uoči održavanja Zimskih olimpjiskih igara, prilično su se iznenadili kada su otkrili da u restoranu službenog press centra u Olimpijskom selu najvećim dijelom rade roboti.

Osim što je kuhinja maksimalno automatizirana robotima koji rade hamburgere, špagete i druga jela, dostava hrane na stolove se također odvija putem specijalnih visećih robota.

Kada neki novinar naruči svoje jelo ima opciju samostalnog podizanja hrane na specijalnom pultu bez osoblja gdje će mu robotska kuhinja dostaviti "paket" u zatvoreni pretinac, no imat će i mogućnost dobivanja hrane ravno za stol putem visećih robota, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mjere koje se poduzimaju u Pekingu zbog prevencije širenja COVID-19 među sportašima i gledateljima vrlo su drastične, pa svi novinari, sportaši i dužnosnici moraju biti 3 tjedna u obaveznoj karanteni prije nego što im se dozvoli posjeta borilištima, a ako nakon toga izađu iz olimpijskog sela kako bi malo prošetali glavnim gradom Kine, pri povratku će morati ponovno u karantenu, što znači da neće imati previše mogućnosti za turističko razgledavanje Pekinga ukoliko žele pratiti natjecanja.

Osim u restoranu press centra, ovakvi i slični roboti su zaposleni i u drugim restoranskim kompleksima u olimpijskom selu, ali i u samom Pekingu, pa je ih je jedan poznati restoranski lanac još u studenom prošle godine počeo uvoditi u većinu svojih objekata.

Kažu da razlog tome nisu isključivo protupandemijske mjere, već i kronični nedostatak restoranskog osoblja u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.  

Ipak, za razliku od Tokija, u Pekingu će gledatelji smjeti prisustvovati sportskim natjecanjima.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->