Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Developer plaća skoro 2 milijuna dolara za Cyberpunk
Članak
Objavljeno: 16.12.2021. 13:56

Nagodba 

Developer plaća skoro 2 milijuna dolara za Cyberpunk

CD Projekt Red je pristao platiti investitorima 1,85 milijuna dolara zbog lansiranja bugovitog Cyberpunka 2077.

Developer plaća skoro 2 milijuna dolara za Cyberpunk

Ubrzo nakon što je CD Projekt Red lansirao igru Cyberpunk 2077, širom svijeta su počele pljuštati žestoke kritike zbog velike količine bugova, koji su igranje na konzolama starije generacije (PS4 i Xbox One) gotovo u cijelosti onemogućili.

CD Projekt Red je odmah rekao da radi na patchevima koji bi trebali igru popraviti, no grupa investitora je smatrala da su prevareni, pa ih je odlučila tužiti, a dionice developera su potonule za 54% nakon izlaska Cyberpunka.

U međuvremenu je CD Projekt izdao nekoliko zakrpi u kolovozu koje su igru djelomično poboljšale, ali je "ozbiljni" patch za konzolne inačice prebačen s kraja 2021. godine na prvi kvartal 2022., pa je tužba i dalje ostala na snazi.

Sada je Verge objavio da se developer uspio nagoditi s investitorima pa će im isplatiti 1,85 milijuna dolara naknade. To je znatno manje od investicija koje su iznosile oko 316 milijuna dolara, ali ukazuje na to da investitori još uvijek vjeruju da će idući patch igru vratiti na dobar kolosjek prodaje, mada je po nama pitanje koliko će za kupnju igre biti zainteresirani oni koji su jednom već zatražili (i dobili) povrat novca.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













   

*/-->