Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.01.2022. 11:30

Varanje u igrama 

Activision sudski traži prave identitete cheatera

Može li se online prodaja cheatova nazvati kriminalnim djelom i kažnjavati zatvorom?

Activision sudski traži prave identitete cheatera

Activision je okružnom sudu u Kaliforniji (United States District Court Central District of California) predao službeni zahtjev za otkrivanje pravih imena i podataka osoba koje online prodaju cheatove i softver za izradu cheatova za Call of Duty igre kako bi protiv njih mogao pokretati kaznene postupke.

Activision sudu nudi i metode otkrivanja cheatera korištenjem društvenih mreža, sustava za plaćanje, internetskih domena, Github repozitorija i Steama, kako bi lagano došli do podataka distributera cheatova, odnosno otkrili njihova prava imena i prezimena, adrese stanovanja, IP adrese i druge podatke koji omogućuju identifikaciju.

Uz taj zahtjev Activision je sudu ponidio popis od 15 kompanija i servisa preko kojih mogu doći do 15 osoba koje prodaju cheatove, uključujući Twitter, Reddit, Google, Paypal, Discord i Coinbase.

Pioznati distributer i developer igara u zahtjevu iznosi da je zbog prodaje softvera za cheatove od strane tih ososba pretrpio veliku novčanu štetu i izgubio ugled kod gamera.

Vezani sadržaji
Ključne riječi sud Activision cheatovi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->