Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.10.2023. 15:09

VIDI.edu 

Pregled najboljih tech obrazovnih programa

Istražili smo kako funkcionira suradnja tehnoloških učilišta i fakulteta s gospodarstvom u izgradnji stručnjaka.

Pregled najboljih tech obrazovnih programa

Tehnološki sektor je u posljednje dvije godine u svijetu prolazio kroz vrlo turbulentno razdoblje, pri čemu se trend otkaza koji je bio prisutan ponajprije u SAD-u nikada nije prelio do našeg tržišta.

Budući da je domaća IT industrija prilično jaka i kontinuirano se širi, što vidimo i po primjeru nedavne akvizicije u kojoj je Infinum preuzeo američku agenciju ExpandTheRoom sa sjedištem u New Yorku, kod nas se i dalje traži stručnjak više.

Domaći fakulteti i učilišta koji nude IT programe imaju ograničen broj diplomanata svake godine i gotovo redovito svi izvješćuju o visokom stupnju zapošljivosti.

Istovremeno, sve se svjetske i domaće obrazovne institucije koje nude programe iz ICT domene susreću s ogromnim izazovima u vidu integriranja rapidno razvijajućih tehnologija u svoje kurikulume, kao i s potrebom da se stvore stručnjaci koji će biti spremni brzo se adaptirati na nove trendove, tehnologije i brze promjene.

U tako postavljenom okviru, časopis VIDI tradicionalno je pripremio prilog VIDI.EDU u kojemu i ove godine predstavljamo najbolje fakultete i učilišta koji imaju programe iz informacijskih tehnologija u Hrvatskoj.

Prioritet u ovom nosećem dijelu EDU priče koja budućim studentima predstavlja fakultete i učilišta jest predstaviti ugrubo studijske programe i ključne prednosti svake institucije, a sve kako bi budući polaznici mogli lakše odrediti koji studijski program/kolegij ili smjer nudi najviše za razvoj buduće karijere u IT sektoru. Nismo ni ovog puta izostavili pogled iz kuta najvećih domaćih tvrtki, pa nam je u stvaranju cjelovite slike pomogla i perspektiva profesionalaca iz industrije.

A kako na spremnost studenata na uklapanje u profesionalno radno okruženje gledaju domaće IT tvrtke, provjerili smo s nekoliko renomiranih imena s naše scene.

Čitav prilog VIDI.edu u digitalnom obliku možete prolistati na ovoj poveznici 

VIDI EDU PRILOG
Vezani sadržaji
Ključne riječi VIDI.edu
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->