Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.09.2023. 13:02

NearLink 

NearLink je 6 puta brži od Bluetootha

Huawei je lansirao novu tehnologiju bežične veze kratkog dometa, s ciljem kombiniranja prednosti Wi-Fi-ja i Bluetootha.

NearLink je 6 puta brži od Bluetootha

U trenutku dok se još uvijek nalazi na američkoj listi neželjenih kineskih tvrtki čija se tehnologija ne smije koristiti u SAD-u, Huawei je predstavio novu tehnologiju pod nazivom NearLink koja bi mogla zamijeniti Bluetooth u našim gadgetima.

Tehnologija na kojoj je prema riječima Huaweija surađivalo više od 300 tvrtki i institucija, većinom kineskih, među kojima su Hisense,Honor i Lenovo, ali i tajvanski Mediatek te francuski St. Gobain, nudi velike prednosti u bežičnim vezama kratkog dometa.

Huawei kaže da NearLink u odnosu na Bluetooth nudi šest puta veća brzina prijenosa podataka uz 60 posto manju potrošnju energije, 1/30 latencije, 7 dB poboljšanje zaštite od smetnji za stabilniju vezu, dvostruku udaljenost pokrivanja i 10 puta više mrežnih veza.

bc2f867e-15cf-4f2e-a7cf-3f1f49f5e6bc

NearLink će se uvoditi u brojne uređaje, uključujući potrošačku elektroniku poput telefona, prijenosnih računala, pametnih satova, uređaje za povezani dom, električna vozila i opremu za industrijsku proizvodnju te će postati dijelom Huaweijevog operativnog sustava HarmonyOS 4, a već je integriran u najnoviji Huaweijev pametni telefon Mate 60.

Hoće li se i kada NearLink proširiti na uređaje drugih proizvođača i druge operativne sustave zasad još nije poznato, ali bismo ga vjerojatno mogli naći u brojnim gadgetima kineskih tvrtki koje nisu pod američkim sankcijama.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi Huawei NearLink
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->