Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.09.2023. 15:07

Apple 

Fanovi oduševljeni što na iPhone 15 dolazi USB C

Na sutrašnjem Appleovom predstavljanju očekuju se novi iPhone 15 telefoni koji će stići s USB-C konektorom.

Fanovi oduševljeni što na iPhone 15 dolazi USB C

Zahvaljujući ponajviše pritisku Europske unije, Apple će prema dosadašnjim insiderskim informacijama na novim iPhoneovima koji će se prodavati u Europi, umjesto Lightning konektora koristiti USB-C.

Apple koristi vlastiti Lightning port u svojim iPhone uređajima od 2012, no sada se očekuje da će ga tehnološki div izbaciti s novih telefona u korist naširoko korištenog USB-C konektora za svoju liniju iPhone 15 telefona, koji će biti predstavljeni sutra.

Promjena dolazi nakon što je Europska unija donijela zakon koji prisiljava sve tvrtke potrošačke tehnologije da u novim telefonima koriste USB-C utore i punjače do prosinca sljedeće godine, ukoliko ih žele prodavati na europskom tržištu.

U postovima na X-u (bivši Twitter), većina fanova Appleovih telefona gotovo jednoglasno pozdravlja taj potez Applea. "Konačno se svi naši uređaji mogu puniti jednim kabelom", napisao je jedan korisnik, a drugi dodao: "Manje kabela. Već koristim USB-C za sve ostalo i iritantno je imati na nečemu Lightning. Ako moj iPhone kabel pukne, mogao bih upotrijebiti samo jedan od svojih rezervnih USB-C kabela".

Apple se dugo odupirao ideji da se prebaci na USB-C, uz sugestiju da bi prisiljavanje korisnika na USB-C stvorilo 'neviđenu količinu' elektroničkog otpada, dok EU kao jedan od razloga svoje odluke upravo smanjivanje tog otpada vidi kao jednu od najkorisnijih stvari po korisnike i okoliš.

Još 2021. godine Applea rekao je rekao kako bi propisi koji nameću standardizaciju punjača za sve pametne telefone ugušili inovacije, a ne poticali ih, a to će "naštetiti potrošačima u Europi i gospodarstvu u cjelini".

Na kraju valja reći da očekivanja, glasine i procurjele informacije koje govore o tome da će iPhone 15 imati USB-C utor još uvijek ne moraju biti točne pa se moramo strpjeti do sutra.

Predstavljanje novih Appleovih proizvoda možete uživo pratiti u ovom videu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->