Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.09.2023. 11:38

IFA 2023 

Je li došlo vrijeme za povratak pametnih naočala

TCL vjeruje da može postići ono što Google nije uspio s Google Glass naočalama.

Je li došlo vrijeme za povratak pametnih naočala

TCL je iskoristio IFA-u da pokaže i RayNeo X2 pametne naočale koje je prvi puta predstavio na ovogodišnjem CES-u. Mada još uvijek nisu poznati TCL-ovi planovi za lansiranje naočala u Europi, zasad je sigurno da će se u predstojećim tjednima naći na kineskom tržištu, a potom bi ubrzo moglo uslijediti američko i globalno lansiranje.

RayNeo-AR-01

Ono što nitko ne može zanijekati su impresivne značajke nosivog komada hardvera. Ove naočale proširene stvarnosti sadrže prozirne binakularne Micro-LED zaslone u punoj boji i donose niz interaktivnih značajki i mogućnosti korištenja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Naočale pokreće Qualcomm Snapdragon XR2 5G XR čip, a slika na zaslonima nudi omjer kontrasta od 100.000:1 i svjetlinu do 1000 nita, što naočale čini pogodnima za vanjsku i unutarnju uporabu.

Tu je i pametni GPS navigacijski sustav koji koristi simultanu lokalizaciju i mapiranje (SLAM) zajedno s prepoznavanjem pokreta. Njegovo mapiranje prikazuje obližnje znamenitosti dok se krećete, a tijekom navigacije i u pokretu, TCL RayNeo X2 će vam s uključenim Bluetoothom prikazivati na zaslonu poruke i obavijesti o pozivima.

tcl-rayneo-x2-08

Jedan od impresivnih značajki je i ugrađeni AI prevoditelj koji tumači više jezika u stvarnom vremenu. Kada uživo razgovarate s ljudima, AR naočale automatski detektiraju jezik i prevode razgovore uz titlove koji se prikazuju na ekranu.

U naočale je integrirana kamera koja korisnicima omogućuje snimanje fotografija i videozapisa iz pogleda prvog lica, a tu su i pametne značajke poput stabilizacije slike koje smanjuju podrhtavanje. Automatski noćni način rada omogućuje snimanje i u mraku, a sav sadržaj snimljen naočalama može se jednostavno prenijeti na pametne telefone.

tcl rayneo 4

Hoće li TCL uspjeti tamo gdje je Google svojevremeno podbacio teško je reći, no možda je sada došlo vrijeme za povratak pametnih naočala. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->