Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.09.2023. 11:27

Intel 

Intel predstavio prvi Thunderbolt 5 laptop

Intelov prototip Thunderbolt laptopa i docka pruža do tri puta veću propusnost u odnosu na prethodnika.

Intel predstavio prvi Thunderbolt 5 laptop

Intel je najavio Thunderbolt 5 standard i demonstrirao prototip prijenosnog računala i priključne stanice. Thunderbolt 5 obećava značajna poboljšanja u brzini povezivanja i prednostima propusnosti za korisnike računala.

"Thunderbolt 5 će pružiti vodeću izvedbu u industriji i mogućnost povezivanja računala s monitorima, dockovima, pohranom i više. Intel je uzbuđen što nastavlja našu tradiciju liderstva u rješenjima za žično povezivanje. Thunderbolt je sada glavni priključak za povezivanje na mobilnim računalima, a isporuka sljedeće generacije performansi uz Thunderbolt 5 pružit će još više mogućnosti za najzahtjevnije korisnike", navodi Jason Ziller, generalni direktor odjela za povezivanje klijenata u Intelu.

newsroom-tbt5-new-possibilities.png.rendition.intel.web.1920.1080

Thunderbolt 5 će isporučiti 80 gigabita u sekundi (Gbps) dvosmjerne propusnosti, a uz Bandwidth Boost će pružiti do 120 Gbps. Ova poboljšanja omogućit će do tri puta veću propusnost od najboljeg postojećeg rješenja povezivanja, pružajući izvanredne zaslonske i podatkovne veze.

Izgrađen na industrijskim standardima, uključujući USB4 V2, Thunderbolt 5 bit će široko kompatibilan s prethodnim verzijama Thunderbolta i USB-a. 

"Microsoft je uzbuđen što blisko surađuje s Intelom kako bi korisnicima Windowsa donio najnoviji USB4 standard," rekao je Ian LeGrow, korporativni potpredsjednik za upravljanje proizvodima Core OS u Microsoft Corp. "Thunderbolt 5 je u potpunosti kompatibilan sa standardom USB 80 Gbps kako bi podržao sljedeću generaciju zaslona visokih performansi, pohrane i povezivosti."

Thunderbolt 5

Thunderbolt 5 nastavit će isporučivati ​​viziju jednog USB-C priključka i kabela koji može sve, pojednostavljujući iskustvo rada s računalom za korisnike diljem svijeta, a istovremeno pružajući najvišu moguću kvalitetu i performanse.

Najava Thunderbolta 5 još je jedna prekretnica u Intelovoj dugoj povijesti u inovacijama ulaza/izlaza (I/O). Intel blisko surađuje s partnerima za osobna računala, dodatnu opremu i kabele kako bi isporučio najnaprednija i potpuna rješenja za žično povezivanje putem namjenskih programa za omogućavanje i testiranje.

Demonstraciju koja je prikazana na prvom Intelovom prototipu prijenosnog računala s ugrađenim Thunderboltom 5 spojenim na Thunderbolt dock možete pogledati u ovom videu.

 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel Thunderbolt 5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->