Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.10.2023. 16:02

TechChill 

Splitski startupi osvojili Milano

Tri izvrsna splitska startupa, na TechChill konferenciji u Milanu predstavili su svoje proizvode.

Splitski startupi osvojili Milano

Što svaki startup obožava? Upoznati investitore, predstaviti se VC fondovima, i ostvariti što više kontakata i poslovnih prilika. A što nijedan startup nema? Mogućnosti da sudjeluje na konferencijama koje su im u određenoj fazi ključne za daljnji rast. Da tu priča ne bi stala, pobrinula se Digitalna Dalmacija.

U svojoj zajednici startupa Dalmatia Startup Community sve članove prati, podržava i povezuje s mentorima i investitorima.

Jedan od osnivača startupa ScanEat,Ivan Jukić potvrdio  je da je komunikacija s nekim ključnim osobama koje je upoznao na konferenciji nastavljena i ide u dobrom smjeru.

Frame 35

Naši projekti su prešli granice RH i time smo mogli dobiti svježe ideje koje nam mogu pomoći u daljnjem razvoju. Najviše mogu reći za ScanEat, pogotovo sada kad su se prvi dojmovi slegli, da su na konferenciji ostvareni kontakti s raznim potencijalnim suradnjama i partnerstvima. Prvotno ih je zainteresirala sama ideja oko projekta, ali su većinom ostali iznenađeni koliko toga ScanEat zapravo otkriva o hrani koju jedemo i koliko može biti korisna. Razgovor bi često doveo do problema koji rješavamo svima koji žele poboljšati način na koji jedu te koliko jedna ovakva aplikacija može biti korisna ljudima s alergijama i intolerancijama, utoliko da nas je dvoje investitora pitalo kad dolazimo na talijansko tržište i da je to aplikacija koju žele imati na svom telefonu jer i sami imaju moraju paziti na prehranu. Bio sam ponosan na to kako svojim projektom rješavamo stvaran problem ljudi i oni to prepoznaju”.

Najposjećeniji štand na konferenciji - DotYouSpot

DotYourSpot ima formulu za najveću gužvu na štandu. Ovi su mladi i uspješni poduzetnici prezentirali svoj najnoviji proizvod e-Dozer i osvojili publiku! Ostvarili su san svakog ugostitelja i zato nas neće iznenaditi kada vidimo proizvode hrvatskog startupa u milanskim barovima i restoranima.

Frame 34

Osnivač startupa DotYourSpot, Zlatko Kovačić podijelio je svoje dojmove s konferencije:

“Biti dio ovakvih događanja i imati priliku povezati se s ljudima koji dijele slične vizije i ambicije bio je neprocjenjiv. Za startup poput našeg, koji je u fazi širenja i rasta, ovakve prilike su neophodne. Digitalna Dalmacija nas je podržavala kroz različite faze našeg razvoja. Na samim počecima, njihove edukacije i inkubatori poput StartIT-a bili su ključni za oblikovanje naše vizije i pravca. Sada, kada smo postali zreliji i ambiciozniji, prilike poput ove u Milanu jednom od europskih centara inovacija i biznisa, omogućilo nam je da iz prve ruke vidimo kako naša ideja odjekuje na globalnom tržištu. Bio je to korak naprijed u stvaranju međunarodne prisutnosti i razumijevanju kako najbolje pozicionirati naš proizvod”.

Frame 40

Kako Zlatko zaključuje: “Ova prilika nije bila samo o poslovanju; bilo je o učenju, rastu i razumijevanju tržišta na dubljoj razini.

Super korisne ali nedostižne

Osnivač startupa Glamos - Slaven Damjanović osvrnuo se na činjenicu da iako su konferencije zaista korisne za startupe, nije lako izdvojiti novčana sredstva i vrijeme za odlazak.

Startup scena u Splita svakog dana raste, a Dalmatia Startup Community neprestano „gura“ dalmatinske startupe na sudjelovanja na internacionalnim konferencijama i natjecanjima kako bi se probili na svjetsko tržište. Članovi zajednice već su osvojili zavidna mjesta na natjecanjima u Zagrebu, Riminiju, Izraelu, a sada su se proslavili i u Milanu

Vezani sadržaji
Ključne riječi TechChill
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->