Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Građevinski robot ispisuje nacrte na podove
Članak
Objavljeno: 15.09.2022. 11:14

HP SitePrint 

VIDEO: Građevinski robot ispisuje nacrte na podove

SitePrint robot brzo, autonomno i precizno crta nacrte na podove gradilišta uz minimalnu ljudsku pomoć.

VIDEO: Građevinski robot ispisuje nacrte na podove

Svi znamo da je građevinska struka u posljednje vrijeme postala vrlo deficitarna zbog nedostatka radnika pa mnogi budućnost graditeljstva vide u robotima.

HP je predstavio SitePrint robota koji samostalno ispisuje nacrte na podovima gradilišta. Uz pomoć tableta za daljinsko upravljanje i alata u oblaku, stroj može ocrtati zidove, vrata i druge elemente uz minimum ljudske intervencije te može izbjeći neočekivane prepreke, uključujući strme uspone, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Tvrtka tvrdi da robot može završiti nacrt u djeliću vremena koje bi bilo potrebno ljudima, mada će to ovisiti i o složenosti projekta na kojem se radi.

Robot ima dvije baterije od kojih svaka može izdržati do četiri sata ispisa. Može ispisivati ​​na raznovrsne površine kao što su beton i šperploča, čak i ako su grube. Također možete odabrati tinte koje traju danima ili mjesecima kako bi odgovarale vremenskim rokovima za određeni posao.

HP ovaj mjesec stavlja SitePrint robota na raspolaganje sjevernoameričkim tvrtkama kao dio "programa ranog pristupa". Lansiranje u punom opsegu trebalo bi biti negdje 2023., a hardver je već testiran na projektima u rasponu od zračnih luka do bolnica.

Robot zahtijeva samo jednog operatera u odnosu na dvije ili tri osobe koje su obično potrebne za takvu vrstu ocrtavanja pa HP navodi da bi roboti poput SitePrinta mogli pomoći graditeljima da maksimalno iskoriste ograničeno osoblje i preuzimaju ambicioznije zadatke bez angažiranja veće ekipe.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot HP SitePrint
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->