Nalazite se
  • Pop Tech
  • Najveći zrakoplov poletio na najveću visinu do sada
Članak
Objavljeno: 17.06.2022. 11:10

Stratolaunch Roc 

Najveći zrakoplov poletio na najveću visinu do sada

Zrakoplov koji će služiti za testiranje hiperzvučnih letjelica podigao se do visine od 8.200 metara.

Najveći zrakoplov poletio na najveću visinu do sada

Najveći zrakoplov na svijetu Stratolaunch Roc, u početku je dizajniran s idejom da služi kao nosač koji će iz stratosfere u svemir lansirati letjelice koje će dovoditi satelite u nisku orbitu Zemlje.

Nedavno je tvrtka Statolaunch napravila zaokret u strategiji, odlučivši da će ogromni zrakoplov s rasponom krila od 117 m i šest Boeingovih motora prenamijeniti u nosač testnih hiperzvučnih letjelica pod nazivom Talon-A.

Talon A na ROC avionu

U međuvremenu, Stratolaunch je bio zauzet opremanjem Roc zrakoplova s ​​pilonskim sustavom (potpornjem) za prijevoz Talona-A. Napravljen od aluminijskih i karbonskih vlakana, pilon ima sustav vitla za podizanje Talona-A i težak je oko 3.629 kg, dok zauzima 4,3 m središnjeg raspona Rocovih krila.

TalonA-inFlight-04

Od dodavanja pilona u zrakoplov, program testiranja tvrtke fokusiran je na provjeru ove nove konfiguracije u letu, a sada je zabilježen novi uspjeh. Zrakoplov Roc poletio je na trosatni let iznad pustinje Mojave, tijekom kojeg je dosegao najveću visinu do sada, 8.200 m.

"Današnji let je uspješna priča o sposobnosti Stratolauncha da poveća operativu tempom koji žele naši klijenti za provođenje hipersoničnih letnih testova", rekao je dr. Zachary Krevor, glavni izvršni direktor i predsjednik Stratolauncha."

Izvor: Stratolaunch (PR Newswire)

Vezani sadržaji
Ključne riječi Stratolaunch Roc Talon-A
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->