Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.10.2023. 11:23

X želi konkurirati Twitchu u game streamingu

Premium pretplatnicima na X platformu već je omogućeno streamanje igara putem X Media Studija.

X želi konkurirati Twitchu u game streamingu

Elon Musk se trudi čim više unaprijediti pomalo posrnulu X (Twitter) platformu pa najavljuje nove značajke koje uključuju video streaming gameplaya igara nalik na Twitch te online shopping direktno putem platforme.

Nova značajka za streaming igara već je dostupna Premium pretplatnicima, a kako funkcionira možete vidjeti u videu koji je objavio inženjer X-a Mark Kalmon na svojem profilu, gdje na primjeru Diabla 4 objašnjava kako Premium pretplatnici mogu postaviti streaming igara sa svojih računa povezivanjem Open Broadcaster Softwarea (OBS) sa svojim Twitter računom putem X Media Studija.

Ovo ukazuje da Musk i ekipa imaju ozbiljne namjere u privlačenju streamera i kreatora sadržaja na X platformu, a osim toga za dobivanje novih korisnika X je najavio da će započeti eksperimentirati sa značajkama kupovine uživo kroz novo partnerstvo s Paris Hilton. Trenutno nije poznato kako će funkcionirati takva kupovina, no vjerujemo da će Paris i Elon brzo pokazati o čemu se radi.

Mnogi skeptici se brinu hoće li serverska infrastruktura X-a uopće biti u stanju podržati nove značajke, posebice u pogledu streaminga video sadržaja, budući da je s time nedavno već bilo dosta problema.

Vezani sadržaji
Ključne riječi X
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->