Nalazite se
  • Pop Tech
  • Električni dron izbacuje protupodmornički torpedo
Članak
Objavljeno: 30.09.2023. 13:15

BAE Systems 

Električni dron izbacuje protupodmornički torpedo

Veliki električni dron T-600 u vježbi NATO snaga je demonstrirao torpediranje podmornica.

Električni dron izbacuje protupodmornički torpedo

BAE Systems i Malloy Aeronautics demonstrirali su sposobnosti zračnog sustava bez posade (UAS) T-600 kako demonstrira svoju sposobnost nošenja i oslobađanja torpeda Sting Ray Training Variant na REPMUS 2023 vježbi NATO snaga u Portugalu.

T-600 je demonstracijski dron na električni pogon sposoban za okomito uzlijetanje i slijetanje, može nositi teret do 200 kg i letjeti brzinom do 140 km/h, a domet mu iznosi do 80 km, ovisno o nosivosti.

Otprilike je veličine malog automobila i dizajniran je tako da se lako rastavlja za transport. Tijekom multinacionalne vježbe, demonstrator je po prvi put uspješno ispustio inertni protupodmornički torpedo Sting Ray za obuku tijekom misije leta na moru.

1573695960108

Demonstrator T-600 dizajniran je za razvoj, provjeru valjanosti i prikaz tehnologija koje se mogu primijeniti na T-650, novi dizajn potpuno električnog drona za podizanje teških tereta koji će ponuditi mogućnosti brze rekonfiguracije primjenjive u vojne, komercijalne i humanitarne svrhe.

T-650 će pružiti značajne sposobnosti u područjima automatizirane logistike i opskrbe, evakuacije ozlijeđenih i protupodmorničkog ratovanja.  

Program T-650 nalazi se u sklopu FalconWorksa, novog centra za napredno i agilno istraživanje i razvoj unutar zračnog sektora BAE Systems, osmišljenog za isporuku niza vrhunskih borbenih zračnih sustava Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi BAE Systems T-600
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->