Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.11.2021. 19:58

Starlink 

Indija zabranjuje reklamiranje Starlink interneta

Indijska vlada traži od Muskove tvrtke da prestane nuditi satelitski internet bez licence.

Indija zabranjuje reklamiranje Starlink interneta

SpaceX nema svugdje u svijetu topao prijem vezan uz Starlink satelitski internet, jer ga mnogi lokalni teleoperateri vide kao veliku prijetnju svojem poslovanju, a indijska vlada smatra da ga Musk ne bi smio nuditi indijskim građanima bez njezine dozvole, odnosno licence koju izdaju regulatorna tijela za telekomunikacije.

Drugim riječima, ako Starlink u njihovoj zemlji želi uzimati korisnike, onda bi trebao i nešto platiti za emitiranje signala bežičnog interneta kroz "indijski zrak".

Starlink je u Indiji registrirao internetski servis ali još nije dobio licencu za korištenje, pa vlasti žele spriječiti da se usluga pokrene prije dobivanja službene dozvole.

Ovu vijest koju je objavio Reuters SpaceX još nije komentirao, a još prije je najavio da će u Indiji prije kraja 2022. godine u toj zemlji imati više od 200.000 korisnika.

Indijci su trenutno predali više od 5.000 predbilježbi za Starlink internet.

Obzirom da Indija ima veliku ruralnu populaciju od 898 milijuna stanovnika koja živi na područjima nepokrivenim intenetskom infrastrukturom, Musku i društvu je jako zanimljiva za biznis. Indijska vlada očito ne dijeli njihov entuzijazam, pa će joj Musk očito morati ponuditi neku nadoknadu. Namjerno nismo rekli riječ mito. Baš nas zanima kako će to funkcionirati u Hrvatskoj gdje se Starlink također već nudi u predbilježbama.

Vezani sadržaji
Ključne riječi internet Indija SpaceX Starlink
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->