Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.04.2021. 10:31

Discord 

Discord se neće prodati Microsoftu

Discord je izgleda odustao od prodaje Microsoftu za deset milijardi dolara.

Discord se neće prodati Microsoftu

Prema pisanju Wall Street Journala, popularni i gamerima omiljeni chat servis Discord neće biti prodan Microsoftu, niti bilo kome drugom.

Prema brojnim glasinama i procurjelim informacijama, Discord se nalazio u pregovorima s Microsoftom i nekim drugim tvrtkama, koje su ga htjele kupiti, no od akvizicije izgleda neće biti ništa, čak ni po cijenu od 10 milijardi dolara koliko je navodno ponudio Microsoft.

Izvori WSJ-a navode da će Discord zasad ostati neovisan jer mu poslovanje ide jako dobro, no počele su kružiti nove glasine u kojima se govori da razmišlja u izlasku na javno tržište dionica (IPO).

Kao i svi drugi komunikacijski servisi, Discordu je popularnost značajno skočila tijekom pandemije, a mnogi korisnici su ga koristili za kontakte sa svojim prijateljima i članovima obitelji, dok je gamerima i dalje najomiljeniji glasovni komunikator jer pruža odličnu kvalitetu zvuka i troši jako malo mrežnih resursa.    

Discord ima oko 140 milijuna mjesečnih korisnika i tijekom prošle godine je prihodovao oko 130 milijuna dolara, no još uvijek nije profitabilan, pa je djelovalo kao da jedva čeka uzeti 10 milijardi Microsoftu koji će ga znati pretvoriti u svoj novi stroj za mlaćenje para.Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft akvizicija Discord
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->