Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.03.2021. 11:29

Sueski kanal 

Zaglavljeni brod ometa isporuke PS5

Stručnjaci predviđaju da će prekid plovne trgovačke rute kroz Sueski kanal povećati nestašice Sonyeve konzole.

Zaglavljeni brod ometa isporuke PS5

Ako ste u posljednjih nekoliko dana pratili događaje iz svijeta, sigurno vam nije promakla vijest o brodu Ever Given, dugačkom kao četiri nogometna igrališta koji se zaglavio u Sueskom kanalu zbog lošeg vremena u kombinaciji s (najvjerojatnije) ljudskom greškom.

Ta pomalo smiješna situacija noćas je djelomično riješena, nakon što je oko broda iskopano na tone pijeska, a izgleda da je malo pomogla i plima pa se sada oslobodio, mada još nije poznato kada će se Sueskim kanalom nastaviti promet punim kapacitetom.

Stručnjaci su već započeli popisivati vrste proizvoda na koje će utjecati ovo višednevno zatvaranje najvažnijeg plovnog puta koji je od izuzetne važnosti za dopremu robe između Europe, Azije i SAD-a. Među najkritičnijim vrstama robe je elektronika s kojom je i bez ove havarije došlo do nestašica, a stručnjaci smatraju da bi posebno mogao biti pogođen Sony i prodajni lanci koji su naručili njegove PS5 konzole. 

Naime, mnogi teretni brodovi su se tijekom ove male sueske krize morali vratiti u polazišne azijske luke gdje čekaju rasplet situacije pa će čak i ako promet danas krene, još mjesecima mnogi trpjeti posljedice prometnog čepa u Suezu, a to bi moglo najviše problema stvoriti onima kojima je lanac proizvodnje i isporuka već i prije bio ugrožen, pa mnogi smatraju da će se zbog ovoga ponovno odgađati isporuke PS5 konzola europskim kupcima.Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony brod PS5 Ever Given Sueski kanal
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->