Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.01.2023. 11:15

Nvidia 

VIDEO: Softver usmjerava vaše oči prema kameri

Nvidijin ažurirani Broadcast 1.4 softver za RTX grafičke kartice sada sadrži i značajku Eye Contact.

VIDEO: Softver usmjerava vaše oči prema kameri

Nvidijin softver za streamanje dobio je nadogradnju Broadcast 1.4 koja će omogućiti da vaš pogled bude uvijek usmjeren prema kameri, čak i ako gledate u nekom potpuno drugom smjeru, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uključivanje nove značajke se izvodi jednim gumbom u sučelju softvera, a za usmjeravanje očiju (pogleda) prema kameri brini se ugrađena umjetna inteligencija koja u osnovi stvara "deepfake video" vaših očiju.

Ovo će doći dobro streamerima i TV novinarima koji čitaju tekst s ekrana "blesimetra" ili papira, jer će u prijenosu djelovati kao da čitavo vrijeme zure u oko kamere.

Značajka Eye Contact nastoji vjerno oponašati vaše prave oči po boji, obliku i veličini, a Nvidia tvrdi da ćete i sami teško otkriti kada je uključena a kada nije.   

Ovo nije jedina takva značajka koja postoji. Apple je još 2018. započeo testirati "Attention Correction" opciju za FaceTime, a Microsoft ima svoju inačicu značajke u Windowsima 11 za uređaje s neuralnom procesnom mrežom.

Osim Eye contacta, novo ažuriranje Broadcasta donosi i druge značajke, koje uključuju efekt vinjete sličan Instagramu te poboljšava Blur, Replacement i Removal Virtual Background efekte. Nadogradnja je trenutno dostupna svima s RTX grafičkim karticama.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nvidia Broadcast 1.4 Eye Contact
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->