Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.04.2021. 11:08

IDC 

Rekordna prodaja PC računala u prvom kvartalu

Prodaja PC računala se povećala za 50 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Rekordna prodaja PC računala u prvom kvartalu

Najnoviji izvještaj IDC-a za prvi kvartal 2021. godine ukazuje na značajan skok u prodaji PC računala u odnosu na isto razdoblje 2020. godine i to za čak 55,2 posto.

Međutim, IDC upozorava da razlog takvom skoku nije veliki interes novih kupaca za PC-e, već uzrok treba potražiti u prošlosti.

U prvom kvartalu 2020. je naime, zbog izbijanja pandemije, prvog lockdowna i zatvaranja mnogih tvornica, prodajnih lanaca i trgovina, došlo do velikih nestašica PC hardvera, pa u tome leži glavni razlog zbog kojeg je prvi kvartal ove godine toliko uspješniji u isporukama PC računala u odnosu na isti prošle godine.

U prvom kvartalu 2021. isporučeno je 84 milijuna PC-a, što je zapravo za 8 posto manje u odnosu na prošli kvartal, a IDC razlog tome također vidi u nestašicama hardvera te vjeruje da će se u skoroj budućnosti PC tržište značajno povećati kako će se stabilizirati lanci proizvodnje i dobave.

Što se pojedinačnih brandova tiče, PC-i Lenova su i dalje najprodavaniji s više od 20,4 prodanih jedinica, na drugom mjestu je HP s 19,2 milijuna, a na trećem Dell s 12,9 milijuna.

Na četvrtom mjestu se nalazi Apple, koji je u prvom kvartalu ove godine prodao 7 milijuna računala, a na petom je Acer s 5,8 milijuna. Vezani sadržaji
Ključne riječi prodaja računala IDC PC isporuke
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->