Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.04.2021. 10:03

Galaxy Quantum2 

Samsung lansira novi telefon s kvantnom kriptozaštitom

Telefon koji koristi čip s generatorom slučajnih brojeva iz svjetlosti za sada će biti dostupan samo u Južnoj Koreji.

Samsung lansira novi telefon s kvantnom kriptozaštitom

Južnokorejski teleoperater SK Telecom u suradnji sa Samsungom, lansira Galaxy Quantum2, novi pametni telefon opremljen tehnologijom kvantne kriptografije.

U osnovi se radi o 5G telefonu sa 6,7-inčnim zaslonom, Snapdragon 855plus procesorom i stražnjom kamerom od 64 MP, no kao i njegov prethodnik Galaxy A Quantum, uređaj će posjedovati tehnologiju kvantne kriptografije koju će mu omogućiti novi (i najmanji na svijetu) QRNG čip razvijen od tvrtke ID Quantique, veličine od samo 2,5 x 2,5 mm.

QRNG omogućuje šifriranje generiranjem slučajnih brojeva iz "pozadinske buke" svjetlosti, što znači da pomoću LED-a i CMOS senzora hvata svjetlosne valove koji se pretvaraju u podatke koji se koriste za generiranje numeričke slučajnosti. To znači da će šifrirani podaci uvijek ovisiti u uzorcima svjetlosti zabilježenim u okolišu koji nikada nisu isti i stalno se mijenjaju, što značajno onemogućava hakerske napade, odnosno dešifriranje podataka.  

Pomoću te tehnologije SK Telecom namjerava osigurati sigurnost svojim aplikacijama kako što su T World, PASS i T Membership, kao i servisima korejskih banaka Shinhan Bank i Standard Chartered Bank Korea, a u budućnosti QRBG servise namjerava proširiti na druge financijske servise poput Samsung Carda.

Galaxy Quantum2 će se za sada naći samo na južnokorejskom tržištu i nije poznato hoće li se pojaviti u drugim dijelovima svijeta.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->