Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.10.2021. 10:11

Microsoft 

Ne instalirajte Windows 11 na nepodržana računala

Microsoft upozorava korisnike da bi se Windowsi 11 mogli rušiti na nepodržanim računalima.

Ne instalirajte Windows 11 na nepodržana računala

Idući operativni sustav Microsofta Windows 11 nam je pred vratima, a mnogi korisnici su bili jako razočarani kada su otkrili da njihova računala ili nemaju dovoljno jak "opći hardver" za instalaciju, ili zbog nedostatka sigurnosnog procesora TMP 2.0 neće moći nadograditi Windowse 10 na Windows 11.

Zapravo, točnije rečeno, moći ćete instalirati Windows 11 i na nepodržane PC konfiguracije, no Microsoft to nikako ne preporuča te navodi razloge zbog čega ne biste smjeli instalirati novi OS ako vam PC ne zadovoljava minimalne hardverske zahtjeve.

Kao prvo, Microsoft navodi povećanu vjerojatnost za bugove, posebice stoga jer neće biti novih drivera za stare strojeve.

Ekipa iz Redmonda navodi primjere koji se temelje na iskustvima testera iz Windows Insider programa koji su isprobavali novi OS na svojim "preslabim" strojevima. "Oni koji nisu zadovoljavali minimalne sistemske uvjete imali su 52% više rušenja (plavih ekrana) od onih koji su udovoljavali zahtjevima. Strojevi koji su zadovoljili zahtjeve omogućili su 99,8% iskustva bez rušenja. Nadalje, na nepodržanim hardverskim aplikacijama usporenje rada je 17% vjerojatnije, a za aplikacije prve strane vidimo 43% više rušenja", kaže Microsoft.

Bez obzira na to, ne biste trebali biti jako razočarani ako vaš PC nije "podoban", jer je Windows 10 odličan OS i još puno godina će imati puno podršku (barem do 2025.). Pored toga još će dosta vremena biti i stabilniji od Windowsa 11, kao što je to bilo slučaj kod svakog prelaska na nove Microsoftove OS-ove, pa doista nemate nikakvu potrebu instalirati novi OS na silu osim ako baš nikako ne možete živjeti zbog znatiželje.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->