Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Vertikalni gramofon koji privlači svačiju pažnju
Članak
Objavljeno: 14.01.2023. 11:06

CoolGeek VS-01 

VIDEO: Vertikalni gramofon koji privlači svačiju pažnju

Šareni gramofon kobinira naprednu tehnologiju s retro dizajnom.

VIDEO: Vertikalni gramofon koji privlači svačiju pažnju

Kada se početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća pojavio CD, mnogi su predvidjeli da će to biti smrt za vinilne ploče, no one su do danas preživjele brojna tehnološka čuda, uključujući digitalne formate poput MP trica.

Mada današnje tržište gramofonskih ploča nije ni izbliza onoliko veliko kao u 20. stoljeću prije osamdesetih, na vinil se i dalje snimaju albumi najvećih pop, rock, jazz i drugih glazbenih zvijezda, a gramofone i dalje koriste zaljubljenici u „nesavršeni“ zvuk, kojima ne smetaju previše šumovi i puckanja, a ni hi-fi „manijaci“ se još nisu odrekli ploča. 

Tvrtka CoolGeek iz Hong Konga proizvela je novi gramofon retro izgleda pod nazivom CS-01 koji će svatko primijetiti kada uđe u vašu sobu.

CoolGeek3

Osim retro stila i vertikalnog dizajna, gramofon odlikuju i UV printovi u bojama koji će još više privući pažnju.

Iz tvrtke kažu da gramofon pokreće NIDEC tihi motor velike brzine "zajedno s najsuvremenijom tehnologijom upravljanja zatvorenom petljom" za brzine reprodukcije od 33 i 45 okretaja u minuti. Mada korisnik ručno podiže i spušta ručicu od karbonskih vlakana, sustav sadrži automatsko zaustavljanje kada igla dosegne krajnji utor, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ugrađeni zvučni sustav se sastoji od visokotonaca od 5 W i srednjeg basa od 30 W koji pokreće pojačalo od 30 W. Sustav također ima ugrađen Bluetooth 5.0, koji korisnicima omogućuje slušanje putem bežičnih slušalica ili zvučnika, a tu su i line-out priključci za povezivanje s hi-fi opremom.

CoolGeek1

Šasija se nalazi na nogama za prigušivanje vibracija, dok dodatna dva sustava prigušivanja pomažu u kontroli minimalnog podrhtavanja. Kontrola glasnoće i sustava vrši se pomoću jednog gumba s pozadinskim osvjetljenjem desno od rešetke retro zvučnika sprijeda.

Gramofon se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, gdje ga u "early bird" ponudi možete naručiti za 599 američkih dolara, a isporuke kreću u ožujku ove godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi gramofon CoolGeek VS-1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->