Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ioniq 5 EV dobio bočno kretanje
Članak
Objavljeno: 11.01.2023. 09:22

Hyundai 

VIDEO: Ioniq 5 EV dobio bočno kretanje

Hyundai je svoju e-Corner tehnologiju ugradio u električni auto koji se priprema za izlazak na tržište.

VIDEO: Ioniq 5 EV dobio bočno kretanje

Pet godina nakon debija na CES 2018 sajmu, Hyundaijeva e-Corner tehnologija približila se automobilima iz serijske proizvodnje. Tvrtka Hyundai Mobis ju je za ovogodišnji CES odlučila ugraditi u Ioniq 5 EV električni auto, koji je sada dobio fantastične mogućnosti kretanja i parkiranja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Tehnologija koju često nazivaju "rakovim hodom", do sada je već predstavljana u konceptima Tiger X1 i Hyundai Elevate, vozilima koja se razvijaju za vožnju i "hod" na Zemlji, Mjesecu i Marsu.

Za razliku od tih koncepata, Ioniq 5 EV ne može hodati, ali mu se kotači mogu okretati u više smjerova, što vam između ostaloga omogućuje bočno kretanje i parkiranje "na milimetar", izvlačenje iz blata, okretanje na mjestu i brojne druge manevre koji su nezamislivi za postojeće automobile.

e corner 2

Ono što je najvažnije kod današnje e-Corner tehnologije je u tome što je sada doista namjeravaju dovesti na proizvodnu traku serijskih automobila, pa Hyundai prve modele planira isporučivati tržištu 2025. godine, a postoje i drugi proizvođači koji bi je voljeli licencirati za vlastita vozila.  

Obzirom da je Hyundai jedan od najvećih ulagača u Rimac Automobile, ne bismo se začudili da se e-Corner tehnologija jednog dana nađe u nekoj Neveri

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hyundai e-Corner Ioniq 5 EV
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->