Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: U Zagrebu možete igrati World of Tanks uživo
Članak
Objavljeno: 28.12.2021. 15:53

Iron Bull Arena 

VIDEO: U Zagrebu možete igrati World of Tanks uživo

Prva tenkovska igraonica na svijetu omogućit će vam timsko napucavanje realističnim smanjinim modelima tenkova iz 2. svjetskog rata.

VIDEO: U Zagrebu možete igrati World of Tanks uživo

Hrvatski startup Iron Bull je nakon nekoliko odgoda zbog pandemije, napokon uspio otvoriti prvu tenkovsku igraonicu u Arena centru u Zagrebu.

U njoj će se, na preko 700 kvadrata smjestiti različiti oblici zabave, uključujući tenkovske borbe koje će se odvijati na mapi napravljenoj po francuskom gradiću Araccourtu u kojem se odvila jedna od osam najvećih povijesnih tenkovskih bitki. U Iron Bullovoj Areni borit će se njemačka i američka tenkovska flota. Tenkovi Red Bulla su replike stvarnih poznatih tenkova iz II. Svjetskog rata omjera 1:10, Panzer, Panther, Tiger, Sherman.

Svi oni na sebi nose preko 20 senzora koji jasno detektiraju u koji dio ih je pogodila plastična kuglica ispaljena iz suparničkog tenka te koliku štetu im je nanijela. Svaki pogodak registrirat će se u softveru i prikazati na ekranima smještenim iznad mape i na upravljačima. Kad nanesena šteta bude dovoljno velika, tenk, a s njim i njegova dva igrača, ispast će iz igre, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Naime, baš kao i u pravom tenku, svakim malim tenkom upravljat će vozač i topnik. Svaki će u rukama imati daljinski upravljač na čijem zaslonu će se vidjeti stvarna slika koju prenose dvije kamere smještene na tenkovima. Cilj igre je onesposobiti protivnički tim. Zanimljiv koncept igranja mnogi će povezati sa svjetski poznatom video igrom World of Tanks, što hrvatski startup uopće ne skriva te se nada da će igraonica privući i dobar dio igrača iz video igre.

Red Bull kaže da prva igraonica u Zagrebu služi kao "showroom" u kojem će osim igrača rado viđeni gosti biti i potencijalni investitori koji će pomoći u franšiziranju, kako bi se tenkovske igraonice mogle proširiti svijetom.

Drugim riječima, Red Bull ne želi prodavati svoje tenkove, softver i kontrolere, već mu je namjera otvarati igranice globalno, a prvi investitori koji će im u tome pomoći počet će pristizati u Zagreb početkom iduće godine kako bi isprobali je li Red Bull Arena doista "prava stvar".

Osim samih bitaka, Red Bull Arena u Zagrebu omogućit će vam i druge zabavne sadržaje, uključujući kafić s posebnim "gamerskim" pićima. Dobno ograničenje za igrače je 10 godina starosti, što znači da su svi stariji od 10 „kvalificirani tenkisti“.

Najam tenka i sat vremena igre po igraču će vas koštati 40 kuna preko tjedna, odnosno 45 kuna u dane vikenda (subota i nedjelja).

Više detalja i rezervacije termina potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->