Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2023. 14:53

Natilus & ZeroAvia 

VIDEO: Kona leti na vodik

Tvrtka Natilus odabrala je partnera za vodikov-električni motor koji će se ugraditi u njezin veliki Kona dron.

VIDEO: Kona leti na vodik

Tvrtka Natilus koja razvija novi tip autonomnih BWB zrakoplova koji objedinjuju krilo i trup, objavila je partnerstvo s tvrtkom ZeroAvia za zajednički razvoj vodikovo-električnih motora za Natilus Kona dron.

ZeroAvijin prototip vodikovo-električnog motora od 600 kW već je u fazi testiranja u letu s certificiranjem za 2025. godinu, a Natilus Kona, sa svojim revolucionarnim BWB dizajnom, nudi povećani volumen za pohranjivanje vodika, potencijalno transformirajući industriju zračne dostave tereta u onu s niskom cijenom i niskim emisijama ugljika, dok također povećava domet leta.

Partnerstvo sa tvrtkom ZeroAvia iskoristit će njihovu stručnost u tehnologiji vodikovo-električnih pogonskih sklopova s ​​Natilusovim jedinstvenim dizajnom za stvaranje skalabilnog rješenja za dostavu zračnog tereta dugog dometa i nulte emisije za cijelu industriju.

Natilus je nedavno potvrdio izvedbu dizajna BWB testiranjem u letu smanjenog prototipa zrakoplova (1:4), kao što možete vidjeti u ovom videu.

 Aleksey Matyushev, suosnivač i glavni izvršni direktor Natilusa, rekao je: "Natilus ima dugoročnu predanost odgovornom čuvanju našeg okoliša, uvodeći prakse koje mogu zaštititi okoliš stalnim poboljšanjima za uštedu goriva i vode, smanjenje otpada, zraka emisije, buka i potrošnja materijala. Partnerstvo Natilus-ZeroAvia ide dalje, spajajući talente i inovacije dviju kompanija kako bi pružili prijeko potrebne inovacije u industriji zračne dostave tereta i višestruka rješenja za naše klijente."

Natilus već ima narudžbi za više od 460 zrakoplova u vrijednosti od 6,8 ​​milijardi dolara u prednarudžbama, od tvrtki koje uključuju Ameriflight, Volatus Aerospace, Flexport, Astral, Aurora International i Dymond.

Tvrtka sada radi na izgradnji tehnološkog demonstratora Kona u punoj veličini, koji će imati raspon krila od 26 metara i biti će najveći komercijalni BWB dron na vodikovo-električni pogon.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ZeroAvia Natilus Kona
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->