Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nevidljivi plosnati zvučnici za automobile
Članak
Objavljeno: 21.11.2022. 14:51

LG Display 

Nevidljivi plosnati zvučnici za automobile

LG Display obećava impresivan 3D zvuk iz tankih i laganih plosnatih zvučnika ugrađenih u kontrolnu ploču i naslone za glavu.

Nevidljivi plosnati zvučnici za automobile

LG Display je razvio tanke plosnate autozvučnike koji omogućuju uživanje u kvalitetnom zvuku koji dolazi s malih vibrirajućih ravnih ploča.

"Transformirali smo konvencionalno teške i glomazne zvučnike u visokokvalitetno 'nevidljivo' zvučno rješenje korištenjem naše vrhunske tehnologije kako bismo podigli prostor, dizajn i ekološke čimbenike i pružili zvučno iskustvo sljedeće razine kao nijedno prije, " rekao je Yeo Chun-ho iz LG Displaya.

20221121_015059

Ploča dimenzija 150 x 90 mm razvijena je u suradnji s neimenovanom globalnom audio tvrtkom. Debljine je od samo 2,5 mm, dok joj težina iznosi samo 40 g. To zvučnik čini 90% tanjim i 70% lakšim od tradicionalnih zvučnika koji trenutno reproduciraju zvuk iz infotainment sustava automobila.

LG kaže da ovo rješenje omogućuje ugradnju zvučnika u kontrolnu ploču automobila, stropnu oblogu i naslone za glavu kako bi se isporučio kvalitetan zvuk u cijeloj unutrašnjosti, a tu je i ekološka komponenta jer ovi zvučnici ne sadrže rijetke metale poput neodimija.

LG Display planira komercijalizirati tehnologiju u prvoj polovici 2023. i imat će demonstraciju novih zvučnika na CES 2023. sajmu u siječnju.

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG Display
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->