Nalazite se
  • Pop Tech
  • Na sajmu prikazane nove pametne puške
Članak
Objavljeno: 16.01.2014. 16:22

CES 2014 

Na sajmu prikazane nove pametne puške

Nova TrackingPointova puška će i početniku omogućiti pogađanje mete na 900 metara udaljenosti.

Na sajmu prikazane nove pametne puške

Tvrtka TrackingPoint, o kojoj smo pisali još 2012. godine, poznata je po svojim lovačkim puškama opremljenim Tag Track Xact sustavom za tagiranje meta (nekadašnji projekt Gazelle), koji omogućuje da metu prvo označite, potom stisnete okidač, no tek kad poravnate nišan s tagom, ona će opaliti i precizno pogoditi cilj.

U međuvremenu je tvrtka svoju prvu seriju pušaka dovela na tržište, a sada su iskoristili najveći sajam potrošačke elektronike CES 2014 za prezentaciju nove Serije 500 AR Smart Rifle.

Nove puške su još preciznije i pametnije, pa njihov optički nišan osim kamere posjeduje i malo Linux računalo sa senzorima koji skupljaju razne podatke, uključujući atmosferske uvjete, kutove i nagibe, a u obzir uzima čak i Zemljinu rotaciju (takozvani Coriolisov učinak). Jedini parametar koji morate sami ubaciti je smjer i jačina vjetra, nakon čega će omogućiti precizne pogotke čak i početnicima, po čemu je kako tvrdi TrackingPoint, njihov sustav precizniji od bilo kojeg drugog, uključujući i one koje koriste elitne snajperske jedinice.

Pored toga, računalo u puškama posjeduje i wireless, pa se snimke i informacije mogu pohranjivati bežično na tablete i prijenosnike, a čak je moguće i bežično povezivanje više strijelaca tagovima. Drugim riječima, kad jedan strijelac tagira metu, drugi se mogu koristiti njegovim tagom i gađati ono što im zada. Za TTX sustav se navodno zainteresirala i američka vojska, te je započela testirati ove lovačke puške za svoje potrebe.

Pitamo se hoće li ne idući CES netko dovesti kakav tenk.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->