Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Industrijski 3D printer MakerBot Z18
Članak
Objavljeno: 15.01.2014. 13:44

CES 2014 

VIDEO: Industrijski 3D printer MakerBot Z18

MakerBot je na sajmu prikazao svoj najveći printer namijenjen profesionalcima.

VIDEO: Industrijski 3D printer MakerBot Z18

Tvrtka MakerBot, jedna od prvih u povijesti koje su započele izradu i prodaju komercijalnih 3D printera za kućne potrebe, na ovogodišnjem CES 2014 sajmu je predstavila svoju novu liniju modela za 2014. godinu.

Između ostalih, tu se našao i njihov do sada najveći printer MakerBot Z18, koji omogućuje izradu predmeta veličine do 30,48 x 30,48 x 45,72 cm, što znači da biste s njim mogli izrađivati biste, pokale, pa čak i "svemirske šljemove", kako su to sugerirali MakerBotovci tijekom konferencije na sajmu.

MakerBot Z18, baš kao i svi njihovi novi 3D printeri, za povezivost posjeduje Wi-Fi, USB port i ethernet, a u njega je ugrađena i kamera koja vam omogućuje da svoj dizajn dijelite s drugima i pratite tijek izrade na računalu ili mobilnom uređaju.

MakerBot je predstavio i aplikaciju za pametne telefone koja će raditi preko budućeg servisa u oblaku, te će vam omogućiti upravljanje printerom, pohranu 3D modela i kontrolu printanja. Pored toga, ona će vam slati obavijesti o statusu izrade predmeta koji ste poslali u print, te će vas alarmirati u slučaju da nešto pođe krivo. Kao i svi drugi njihovi printeri, Z18 koristi MakerBotovu "žicu" od biorazgradivog termoplastičnog alifatskog polimera (PLA) kao materijal za izradu 3D predmeta, a jedna od zanimljivih mogućnosti printera je i izrada više različitih predmeta istovremeno.

Cijena od 6.499 dolara jasno govori da ovaj printer baš i nije za "po doma", no za kućne potrebe možete nabaviti MakerBot Replicator Mini, uređaj koji vam doslovce omogućuje 3D printanje na pritisak jednog gumba, a njegova cijena iznosi 1.375 dolara.

Osim novih printera, MakerBot je na sajmu predstavio i obilje novih aplikacija za računala i mobilne uređaje, uključujući platformu koju nazivaju Printshop, koja omogućuje kreiranje 3D dizajna na tabletima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->