Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: USB skener šarenice oka Myris na tržištu
Članak
Objavljeno: 15.01.2014. 15:21

CES 2014  

VIDEO: USB skener šarenice oka Myris na tržištu 

Tvrtka EyeLock uskoro započinje prodaju "očnog skenera" za biometrijsku identifikaciju. 

VIDEO: USB skener šarenice oka Myris na tržištu

Sustavi za biometrijsko logiranje mogli bi doživjeti veliki procvat tijekom ove godine. Nakon što su Apple i HTC tehnologiju skeniranja otiska prsta ugradili u svoje pametne telefone, vrlo je vjerojatno kako će se novi načini za identifikaciju širiti svim gadgetima koji će se pojavljivati.

Osim otiska prsta, mnogi predlažu i druge biometrijske sustave za identifikaciju, koji uključuju prepoznavanje lica, glasa, gesti, skeniranje šarenice oka, pa čak i prepoznavanje "elektromagnetskog otiska" tijela.

Tvrtka EyeLock bi na tržište tijekom prve polovice ove godine trebala dovesti USB skener namijenjen računalima i mobilnim gadgetima po imenu Myris, koji su prezentirali na ovogodišnjem CES 2014 sajmu, svrstavši se među najzanimljivije startup izlagače, te su pokupili i pokoju nagradu za inovacije.

EyeLock tvrdi da je skeniranje šarenice znatno sigurnije u odnosu na otiske prstiju, jer čak ni identični blizanci nemaju iste uzorke šarenica.

Uz to dodaju kako kod otiska prsta postoji šansa od 1 naprama 10.000 za pogrešku, dok se pri skeniranju šarenice jednog oka taj omjer povećava na 1 : 1,5 milijuna, dok sustavom skeniranja šarenica oba oka, raste na 1 : 2,25 trilijuna.

Drugim riječima, skeniranje šarenice oka je u današnje doba druga najsigurnija metoda za utvrđivanje identiteta nakon DNA testa.

EyeLock također navodi da se Myris ne može prevariti, čak i ako vam netko ukrade uređaj, jer je sustav tako dizajniran da prepoznaje "živo skeniranje". Pored toga kažu kako se čak i u hipotetskom slučaju da vam netko iskopa oko radi biometrijskog skeniranja, sustav ne može zavarati jer razlikuje živo oko od mrtvog.

Za sada još nije poznato koliko će Myris skener koštati, no ako ste zainteresirani možete otići na ovu poveznicu, staviti se na listu čekanja, pa ćete to saznati među prvima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->