Nalazite se
  • Pop Tech
  • Kineski laserski dron može ostati zauvijek u zraku
Članak
Objavljeno: 13.01.2023. 10:26

Lasersko napajanje 

Kineski laserski dron može ostati zauvijek u zraku

Veliki fotoelektrični pretvarač na dnu drona skuplja energiju iz lasera poput fotonaponske ploče.

Kineski laserski dron može ostati zauvijek u zraku

Istraživači sa Sjeverozapadnog politehničkog sveučilišta u Xianyangu u Kini demonstrirali su dron koji teoretski može ostati zauvijek u zraku, zahvaljujući sustavu daljinskog punjenja koji isporučuje energiju putem prilagodljivog lasera s tla.

63ae4443a3102ada7c8223a5

Sustav koristi fotoelektrični pretvarač na dnu drona za hvatanje energije iz lasera i pametni algoritam vizualnog praćenja, kako bi laserski snop bio uvijek usmjeren na dron, kao i prilagodljivi sustav za oblikovanje snopa koji može kompenzirati promjene u gustoći atmosfere. Kinezi su također osmislili metodu prepoznavanja prepreka i brzog podešavanja snage snopa na sigurnu razinu. Testirali su ga s malim quadcopterom i demonstrirali kako radi u zatvorenom prostoru s upaljenim i isključenim svjetlima, te vani noću.

dron2

Posljednjih godina kineska industrija bespilotnih letjelica brzo se razvila, a scenariji primjene bespilotnih letjelica nastavili su se širiti i produbljivati. Fotodinamički UAV oslobodio se ograničenja trajanja baterije i pružit će nove ideje za razvoj i primjenu za industriju UAV-a.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Kina laser dron
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->