Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Tadić: Dolazak Sitela promovira Srbiju 21. stoljeća
Članak
Objavljeno: 23.11.2011. 16:19

Sitel u Srbiji 

Tadić: Dolazak Sitela promovira Srbiju 21. stoljeća

Je li otvaranje call centra Sitela znak da je Srbija dobra destinacija za investicije?

Tadić: Dolazak Sitela promovira Srbiju 21. stoljeća

Američka kompanija Sitel, koja se bavi uslugama outsourcinga i telemarketinga, u svijetu posjeduje 70 call centara u 25 zemalja, u kojima radi više od 30.000 zaposlenika, a njihovi klijenti su mnoge velike svjetske kompanije, uključujući Verizon Wireless, T-Mobile, Philips Electronics, Dell, Cox Communications, Capital One, Bell Canada, Sony, Microsoft, HP, DirecTV i walmart.com.

Ovih je dana Sitel otvorio regionalni call centar u Beogradu, u kojem će zaposliti 300 ljudi, što je u srpskim medijima popraćeno s velikom pompom, a otvaranju je nazočio i predsjednik Srbije Boris Tadić.

"Dolazak Sitela, nove američke investicije, znak je da je Srbija dobra destinacija za investicije, kao politički i ekonomski stabilna zemlja", izjavio je Boris Tadić.

 Dolazak Sitela je znak da je Srbija politički i ekonomski stabilna zemlja 

Boris Tadić

Tim Shu, generalni direktor za sjevernu regiju izjavio je kako su njihovi klijenti mnoge svjetske kompanije iz raznih područja, te da su u Srbiju došli zbog obrazovanog stanovništva koje dobro govori jezike, dobre IT infrastrukture, kao i dobre ekonomske i političke stabilnosti. Posebno je naglasio kako je otvaranje novog centra u Beogradu značajan dan u povijesti Sitela.

Predstavnici Sitela zahvalili su na podršci Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja (SIEPA).

Prema riječima predstavnika kompanije Johna Doylea, investicija ove kompanije u Srbiji do sada iznosi manje od milijun dolara, ali će se taj iznos uvećavati idućih godina, te je dodao kako je trenutno zaposleno 22 djelatnika, a do ožujka iduće godine zaposlit će ih još stotinu.

Doyle je ujedno podsjetio kako je Sitel od Srbije dobio 750.000 eura bespovratnih sredstava za poticaj investicija, odnosno 2.500 eura po otvorenom radnom mjestu.

"Ovaj događaj će pružiti priliku poslovnim ljudima iz cijelog svijeta da se upoznaju s radom novog centra i steknu bolji uvid u sve prednosti investiranja u Srbiju", zaključio je Tim Shu.

Izvor: B92

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->