Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Google plaća 8 milijuna dolara za obmanjujuće oglase
Članak
Objavljeno: 15.05.2023. 16:18

Nagodba 

Google plaća 8 milijuna dolara za obmanjujuće oglase

Nakon dogovora s federalnom vladom, Google je pristao platiti kaznu od 8 milijuna dolara saveznoj državi Teksas.

Google plaća 8 milijuna dolara za obmanjujuće oglase

Google je pristao platiti saveznoj državi Teksas 8 milijuna dolara za namirenje potraživanja radijskih voditelja za "varljiva" svjedočanstva o Pixelu 4. U oglasima se pozivalo na svjedočenja o zadovoljstvu korisnika, konkretno poznatih radijskih voditelja, mada oni uopće nisu bili u prilici testirati Googleove telefone.

Prema uredu državnog odvjetnika Kena Paxtona, oglasi su nastavljeni iako je Google bio svjestan da krši zakon.

Tehnološki div već je postigao nagodbu od 9 milijuna dolara sa Federalnom trgovinskom komisijom (FTC) i šest drugih država. Paxton je tvrdio da je državna nagodba važna jer Google ima "značajan utjecaj" i nijedna velika kompanija ne bi trebala očekivati ​​"poseban tretman".

Glasnogovornik Googlea José Castañeda je potvrdio teksašku nagodbu i rekao da je tvrtka ozbiljno shvatila zakone o oglašavanju i da je sa "zadovoljstvom riješila" spor.

Visoka vrijednost iznosa teksaške nagodbe ne iznenađuje jer Teksas već vodi više pravnih postupaka protiv Googlea, uključujući antimonopolski slučaj zbog dominacije tehnologije oglašavanja i još jednu tužbu zbog praksi prikupljanja podataka lica korisnika.

Teksas je odlučan ograničiti utjecaj Googleovih praksi obmanjujućeg oglašavanja gdje god je to moguće, uključujući radijske reklame, tako da uskoro možemo očekivati nove nagodbe.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Teksas
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->