Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.05.2023. 10:52

Twitter 

Nova šefica Twittera dolazi za 6 tjedana

Musk je potvrdio da će ga nova osoba uskoro smijeniti na mjestu CEO-a Twittera.

Nova šefica Twittera dolazi za 6 tjedana

Svi znamo da je Elon Musk jedan od najvećih genijalaca, inovatora i poduzetnika današnjeg doba, no činjenica je da se nije uspio snaći na mjestu CEO-a Twittera, komunikacijske platforme do koje mu je bilo toliko stalo da mu nije bilo teško odvojiti 44 milijarde dolara za njezinu kupnju.

Nakon brojnih krivih poteza, čudnih odluka, otpuštanja zaposlenika koji mu nisu bili po volji i drugih stvari koje je činio od kako je preuzeo Twitter, Musk je otkrio da mu upravljanje novom igračkom ne ide dobro, jer je došlo do pada broja korisnika i napuštanja platforme od strane oglašivača.

Zbog toga je Musk odlučio odstupiti s mjesta CEO-a, a sada je i objavio kada će doći do smjene na vrhu.

U svojem tweetu Musk kaže da će nova osoba preuzeti njegovu poziciju unutar idućih 6 tjedana, a iako nije rekao ime novog CEO-a, naveo je daće biti "she", odnosno žena, dok će on ostati u Twitteru na poziciji izvršnog predsjednika i glavnog tehničkog direktora koji pokriva "proizvode, softver i Sysopove".

musk twitter ceo

Tko će biti dama koja će postati nova šefica Twittera još nije objavljeno, ali WSJ je objavio informaciju da za to mjesto ozbiljno konkurira izvršna direktorica NBC Universala Linda Yaccarino koja se navodno nalazi u završnim pregovorima s Muskom.

Ovaj potez će možda smanjiti zabrinutost investitora Tesle i SpaceX-a, koji već duže vrijeme smatraju da bavljenje Twitterom Musku oduzima dragocjeno vrijeme za upravljanje "core" biznisom.

Pitanje je jedino koliko će Musk dati autonomije novoj šefici Twittera, odnosno hoće li on iz pozadine nastaviti povlačiti sve važne poteze.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Twitter Musk
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->