Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Ethereum se od danas više ne može kopati grafičkim karticama
Članak
Objavljeno: 15.09.2022. 13:30

Kriptovaluta 

Ethereum se od danas više ne može kopati grafičkim karticama

Jučer ste imali zadnju priliku kupiti popularnu kriptovalutu prije nego što joj je u potpunosti promijenjen način rudarenja.

Ethereum se od danas više ne može kopati grafičkim karticama

Ethereum je nakon bitcoina druga najjača kriptovaluta na svijetu i prva koja je od danas prešla na potpuno novu vrstu rudarenja i potvrdi transakcija na znatno energetski učinkovitiji način jer se temelji na "potvrdi ulaganjem". To znači da se ova kriptovaluta koja sada nosi naziv Ethereum 2.0, više neće rudariti uz pomoć grafičkih kartica i uz veliku potrošnju energije, već će se transakcije potvrđivati zaključavanjem (stackingom) određene količine coinova na takozvani "proof-of-stake" način.

To bi trebalo dovesti do bržeg rudarenja i rada s ethereumovim blockchainom, a stručnjaci kažu da će popularnoj kriptovaluti to pomoći u daljnjoj decentralizaciji i demokratizaciji.

Također se smatra da bi ethereumu nakon ovog događaja pod nazivom "The Merge" mogla porasti vrijednost, no to se još nije dogodilo, jer je u trenutku pisanja ovog članka zabilježen pad vrijednosti od nekih 1 posto, pa 1 ETH sada vrijedi 1.585,88 američkih dolara. Nekoliko sati prije "merganja" ETH je pao za nekih 7 posto na 1.600 dolara, što znači da je i dalje u padu.

Razvojni programeri ethereuma kažu da će nadogradnja učiniti mrežu koja sadrži 60 milijardi dolara vrijedan ekosustav mjenjačnica kriptovaluta, tvrtki za posuđivanje, tržišta nezamjenjivih tokena (NFT) i drugih aplikacija, također sigurnijom i skalabilnijom.

Najveću dobrobit novog načina rudarenja osjetit će naš planet, jer će se potrošnja električne energije smanjiti za više od 99 posto.

Vezani sadržaji
Ključne riječi rudarenje Ethereum the merge
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->