Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.11.2021. 12:43

Promo 

Snaga Mini LED-a u LG 65QNED913PA QNED modelu

Kod LG QNED modela početna veličina dijagonale je 55 inča, a moguće je nabaviti čak i ogromni model od 85 inča.

Snaga Mini LED-a u LG 65QNED913PA QNED modelu

LG-eva najnovija serija high-end televizora posjeduje Mini LED pozadinsko osvjetljenje koje donosi osjetno poboljšani kontrast, precizniju kontrolu lokalnog zatamnjenja i bolje HDR performanse. Na centralno mjesto naš e lounge sobe u redakciji postavili smo gigatnski 65QNED913PA model koji među prvima donosi Mini LED pozadinsko osvjetljenje, a naziv koji je LG dao ovom tipu televizora je QNED.

Televizor je to koji će se lako uklopiti u svaki prostor. S prednje strane ima tanke rubove oko ekrana, a u podnožju je stalak zanimljivog dizajna koja osigurava ovom velikanu stabilnost, čak i ako probate zatresti podlogu. Kod LG QNED modela početna veličina dijagonale je 55 inča, a moguće je nabaviti čak i ogromni model od 85 inča.

LG-Qned3

 PlayStation 5 i streaming servisi

 Kako najbolje isprobati kvalitetu 10-bitnog panela s Quantum Dot i Nano Cell poboljšanjima? Posvetili smo više dana prolasku kroz katalog naših PS5 naslova. Od predivne grafike u Horizon Zero Dawn postapokaliptičnoj akcijskoj igri, preko F1 za autofile u redakciji do Call of Duty: Warzone i Battle Royale makljaže.

Budući da televizor dolazi bogato opremljen pri čemu od četiri HDMI priključka, dva imaju 2.1 funkcionalnost što uključuje podršku za 4k na 120 Hz, ALLM i VRR, odnosno AMD FreeSync Premium. U prijevodu, spojite li gaming konzolu ili PC moći ćete igrati na 4k rezoluciji do 120 FPS-a, ako imate sustav koji može toliko pogurati igre.

LG-Qned2

 Kod Horizon Zero Dawn svidio nam prikaz vrlo širokog spektra boja i njihova preciznost. Mini  LED osvjetljenje trebalo bi pak efektivno riješiti ključni nedostatak IPS panela u obliku slabog kontrasta. Kod ovog je televizora pozadinsko osvjetljenje podijeljeno u više od 1000 zona, pri čemu je moguće za svaku zonu pojedinačno mijenjati razinu svjetline. Unutar izbornika televizora dostupna vam je opcija za podešavanje opcije lokalnog zatamnjenja. Postavljanjem ove opcije na „high“ jasno je vidljivo osjetno poboljšanje kontrasta, što slici daje mnogo bolju dinamiku.

 Visoka svjetlina i HDR prikaz

Do izražaja dolazi i HDR sadržaj s obzirom da QNED televizor isporučuje visoku svjetlinu  višu od 1000 nita. Treba napomenuti kako je ovaj TV u stanju zadržati vrlo visoku razinu svjetline bilo da govorimo o peak vrijednostima, vrijednostima svjetline na manjem dijelu ili preko cijelog ekrana.

LG-Qned1

Jedan od hitova na popularnoj streaming platformi Netflix je Army of Thieves, koji nudi i 4k rezoluciju i HDR. Poboljšani kontrast i visoka razina svjetline pozitivno su se odrazili na prikaz tamnih nijansi i općenito prikaz HDR sadržaja. HDR na ovom televizoru djeluje vrlo živopisno, uz jako dobar prikaz najsvjetlijih dijelova scene. Što se tiče prikaza crne boje, ovo dakako nije OLED, no svakako je jedan od ponajboljih LED televizora u tom pogledu.

Na ovom QNED-u postoji niz predložaka za prilagodbu slike, a neki od značajnijih su ISF Expert Dark i Bright te Cinema. Novitet je tzv. Game optimiser, koji je zapravo poseban način rada umjesto Game moda, s nešto više opcija i posebnim dashboardom s informacijama. Čim smo primjerice spojili Playstation, automatski su se uključile gaming opcije poput ALLM-a.

S obzirom na mali input lag i vrlo dobru brzinu odziva, HDR gaming na ovom televizoru svakako je poseban doživljaj. Podržana je i VRR tehnologija u rasponu od 40-120 Hz, premda zasada ovo isključivo možete koristiti na PC-u ili s Xbox konzolama najnovije generacije jer PS5 još uvijek ne podržava VRR. Novi QNED je u svakom slučaju odličan gaming TV.

Softver koji je u pozadini ovog Smart TV uređaja je WebOS 6.1 koji nudi ogroman izbor aplikacija i jednostavnost korištenja. Sve od popularnih streaming video i glazbenih platformi je dostupno, a navigacija kroz sustav je lagana, budući da je tu i dalje Magic Remote, odnosno daljinski upravljač kojim po ekranu navigirate kao s računalnim mišem.

U konačnici Mini LED značajno podiže mogućnosti kontrasta i boljeg prikaza crne, a zahvaljujući maksimalnoj svjetlini, televizor isporučuje i odličan HDR.

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG QNED Mini LED
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->