Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.08.2011. 12:48

Google 

Google za 12,5 milijardi dolara preuzima Motorola Mobility

Google će za 12,5 milijardi dolara (8,74 milijardi eura) preuzeti proizvođača mobilnih telefona Motorola Mobility.

Google za 12,5 milijardi dolara preuzima Motorola Mobility

Posao su potvrdili upravni odbori obiju tvrtki, a sada zeleno svjetlo za transakciju moraju dati američki regulatori, Europska komisija, nadležni organi na drugim važnim tržištima i dioničari Motorole. Google će za dionicu Motorola Mobility izdvojiti 40 dolara, što je 63 posto više u odnosu na zaključnu cijenu dionica proizvođača mobilnih telefona u petak.

Preuzimanje Motorole Mobility će Googleu omogućiti nadzor nad proizvođačima velikog broja pametnih mobitela koji koriste njegov operativni sustav Android. Prema riječima glavnog izvršnog direktora internetskog velikana, Larryja Pagea, na taj će način uvelike doprinijeti razvoju cjelokupnog “ekosustava Androida”.

U obje su tvrtke uvjereni da će posao ojačati konkurenciju na tržištu mobilnih telefona. Android će i dalje uglavnom ostati sustav otvorenog koda, a Motorola će i dalje biti licencni korisnik tog operativnog sustava. Motorola Mobility će u okviru Googleovog poslovnog sustava poslovati kao neovisna jedinica.

Glavni izvršni direktor Motorole Mobility Sanjay Jha je uvjeren da dogovorena cijena predstavlja značajan profit za dioničare, dok tvrtki i zaposlenicima, korisnicima i partnerima donosi brojne nove mogućnosti, jer će povezani s Googleom moći razviti još bolje usluge mobilnih komunikacija.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->