Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.08.2011. 13:58

Partnerstvo 

Fujitsu i Toshiba se razilaze

Toshiba izlazi iz partnerstva za telefone, odnosno iz Toshiba Fujitsu Communications, pa je pitanje što će biti s planiranim smartphoneovima za WP 7 Mango.

Fujitsu i Toshiba se razilaze

Početkom idućeg mjeseca u prodaju je širom Japana trebao krenuti novi pametni telefon IS12T za Windows Phone 7 Mango Fujitsu, kričavo šaren i vodootporan telefon s gigahercnim procesorom. Neposredno uoči tog događaja dolazi nam vijest kako se Toshiba i Fujitsu razilaze.

Fujitsu je objavio kako će kupiti Toshibin udio od 19,9% i tijekom 2012. preuzeti potpuno vlasništvo.

Nije objavljeno zbog čega se njihovo partnerstvo raskida, ali se govori kako je to željela Toshiba, navodno zbog nezadovoljstva što nisu uspjeli nadmašiti Sharp na japanskom tržištu, koji drži 23% udjela, dok Toshiba i Fujitsu zajedno drže 21,5%.

Vrlo vjerojatno ovo neće utjecati na odgodu izlaska pametnog telefona IS12T, jer vjerujemo kako se radi o sporazumnom rastanku, a i obje su kompanije svjesne da je proizvodnja u poodmaklom statusu.

Baš nas zanima kako će na ovu vijest reagirati Microsoft, obzirom da se radi o proizvođačima mobitela za njihov OS u čijoj su izradi i promociji i oni aktivno sudjelovali.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->