Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Pametna medicinska vaga stiže u rujnu
Članak
Objavljeno: 26.08.2023. 10:23

Withings 

VIDEO: Pametna medicinska vaga stiže u rujnu

Osim preciznog mjerenja težine, senzorika ove vage će vam otkriti neke ozbiljne zdravstvene probleme.

VIDEO: Pametna medicinska vaga stiže u rujnu

Nakon što je predstavljena na prošlogodišnjem CES sajmu gdje je osvojila nagradu za inovaciju, pametna vaga Withings Body Scan Connected Health Station čekala je na odobrenje Američke agencije za hranu i lijekove FDA, kako bi se mogla koristiti kao medicinski uređaj.

Sada je odobrenje FDA stiglo i vaga će se u rujnu naći u prodaji po cijeni od 400 dolara.

body-scan-black-kg

Tvrtka Withings ističe da je ovo daleko od vage, jer se radi od dijagnostičkoj zdravstvenoj stanici, koja vam donosi brojne zdravstvene metrike, uključujući mjerenje mišićne mase, masnog tkiva i visceralne masnoće, otkucaje srca, brzinu pulsnog vala i vaskularnu starost, zdravlje živaca, tjelesnu vodu, koštanu masu, indeks tjelesne mase (BMI), a kada vam prikaže sve te podatke možete od nje dobiti čak i vremensku prognozu i izviješće o kvaliteti zraka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

To je prva zdravstvena stanica odobrena od strane FDA koja otkriva fibrilaciju atrija putem EKG-a, analizira vašu segmentiranu tjelesnu kompoziciju, mjeri aktivnost živaca i prati vašu krvožilnu dob. Čak koristi galvanski kožni odgovor (GSR) za praćenje razine znojenja stopala kako bi otkrio znakove neuropatije.

Sam uređaj se sastoji od platforme od kaljenog stakla s integriranom ručkom na uvlačenje. Ima četiri senzora težine, 14 ITP elektroda na vagi i četiri elektrode od nehrđajućeg čelika u ručki. Withings kaže da će njegova baterija izdržati 12 mjeseci prije nego što je potrebno ponovno punjenje. Zaslon uređaja je LCD u boji od 3,2 inča za pregled vaših mjernih podataka. 

Inače, na ovogodišnjem CES-u Withings je predstavio kućni analizator urina koji se instalira u WC školjku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi vaga Withings
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->